Vem tar över som förstanamn när Peter Waara (S) nu backar ur? Det är en fråga som vi ännu inte har något svar på. Först i slutet på februari kommer rangordningen på valsedeln bestämmas i Haparanda.

Det här är inte heller en fråga som är unik för Haparanda.

Socialdemokraterna har många frågetecken som behöver rätas ut i länet. Bland annat i regionen.

Maria Stenberg petades och Anders Öberg är ny etta för Socialdemokraterna. Men vem blir nummer två? Den frågan står ännu obesvarad.

Under våren kommer många socialdemokratiska blickar att riktas mot Boden. Där utmanas sittande kommunalrådet Inge Andersson av Claes Nordmark och Sara Bruun. I Boden väntas en tuff kamp inom partiet.

Tidigare kommunalrådet Olle Lindström (M) har tidigare sagt att Socialdemokraterna knappast skulle tjäna på en personstrid om kommunalrådsposten.

– Det kan bli väldigt tråkiga situationer. Socialdemokraterna har inte bedrivit personalvalskampanjer som vi har gjort. Det kan den här gången förändras, har Olle Lindström sagt till Norrbottens Media.

I Kiruna finns ingen given efterträdare till Kristina Zakrisson, i Älvsbyn meddelade Helena Öhlund redan i augusti att hon inte går till omval, i Jokkmokk har fem av Socialdemokraternas fullmäktigeledamöter bytts ut under den här mandatperioden och då har vi inte ens nämnt Pajala. Vem vet hur partiets lista kommer att se ut där?