Jonathan Näslund dansade med Ebba Hultqvist och tillsammans var de Let?s dance-tävlingens yngsta par. Slowfoxen och en envis influensa fick det populära
paret på fall när de åkte ur tävlingen den 10 mars. Men för Jonathan fortsätter dansandet som vanligt. Hans liv består nämligen av dans.
- Jag älskade att dansa redan när jag var liten. I femårsåldern när mamma och farmor satt och kollade på Bingolotto på lördagskvällarna bjöd jag alltid upp dem till dansmusiken som spelades där, säger Jonathan Näslund.
Men då var han för ung för att få börja dansa i någon klubb och när han hade åldern inne ville han inte längre.
- Då tyckte jag bara att det var töntigt och ville inte alls. Men eftersom min syrra dansade fanns dansen där hela tiden och när jag var runt elva började jag i alla fall.

<span class="mr">Vågade inte berätta
</span>Men inför kompisarna i skolan vågade han inte berätta att han höll på med dansen.
- Jag var jätterädd för vad de skulle säga. Det låter konstigt, men det var inte alls som nu när dansen är populär och många vill hålla på och det finns Let?s dance på TV. Jag var rädd för att bli retad.
När det till sist kom ut fick Jonathan en del kommentarer, men det vände i takt med att han lyckades och började vinna tävlingar.
- Jag minns att alla blev väldigt imponerade när jag hade vunnit mitt första SM. I åttan fick jag göra en uppvisning på niornas avslutningsbal och det kändes som en revansch.
Att tävla är inget som gör Jonathan nervös.
- Nej, jag är så fokuserad och väl förberedd. Men jag kan bli nervös när vi har dansat färdigt och bara står och väntar på resultatet. Det är jobbigt för man kan inte påverka något mer då.
För Jonathan är dansen både ett yrke och det roligaste han vet och han tipsar alla som är sugna på att prova att göra det.
- Man ska absolut prova, det är en jätterolig träningsform som är väldigt effektiv. Man tränar hela kroppen och får bra kondition. Bor man på en liten ort kan man kolla på www.danssport.se var närmaste klubb håller till. Att ta privatlektioner för någon är också bra.
Själv tränar han på gymmet fem dagar i veckan och tränar ren dans alla sju, om han inte är på resa.
Jonathan dansar tillsammans med Oksana Spichak från Ukraina.
- Det är svårt att hitta en bra partner. Oksana och jag fick kontakt via en danssajt på nätet. Hon kom hit och provdansade och var så fantastiskt bra.
Numera är de ett par även privat.
- Det är lätt att det blir så, man umgås så intensivt och lägger ner så himla mycket tid på träningen att man blir som ett gift par till slut.