Nu är det blidan som ställer till det, i alla fall vid kusten. Oskottad villagata och bil utan 4-hjulsdrift - då kan det vara läge på att överväga buss i dag.

Kusten: I Norrbotten är det under morgonen fortsatt besvärligt med snöfall och blåst. Under förmiddagen avtar snöfallet och delvis kan snöfallet övergå i regn, även vinden avtar. Fram på dagen kommer ett nytt område söderifrån med regn och blötsnö och passerar norr ut över området. Från ikväll mest uppehåll och molntäcket börjar spricka upp i söder. Idag 0-3 plusgrader, inatt 2-7 minusgrader. Sydlig eller sydostlig vind.

Inlandet: Det är fortsatt besvärligt med snöfall och blåst i norra delen under morgonen. Intensiteten avtar under dagen och den tidvis friska sydostvinden avtar men det fortsätter snöa. Möjligen att nederbörden delvis övergår i regn. I södra delen mest uppehåll och tidvis minskad molnighet. Idag 0-5 minusgrader. Inatt sydlig vind och i hela området mest uppehåll, då 4-8 minusgrader.

Artikelbild

| LULEÅ: 06.45. Försöket att ta sats och ta sig genom plogvallen misslyckades. Ett prov på grannsämjan som i detta fall var gott. Fick hjälp och är nu på jobbet.

Fjälltrakterna: På kalfjället hård eller i norra fjällen mycket hård sydostlig vind. Dessutom snöfall och risk för snödrev. Under dagen avtar vinden söderifrån och snöfallet förflyttas och berör främst norra delen. Fram på dagen 5-10 minusgrader. Inatt mest uppehåll men mycket moln.

Källa: SMHI