Francis, 15, är försvunnen för fjärde gången

Den 15-årige pojken Francis som har försvunnit två dagar i rad i Boden är nu borta igen.

Foto: Norrbottens media

Bodens kommun2019-09-25 22:13

– Vi kan bekräfta att det är samma person som vi tidigare har gått ut och letat efter, säger David Levi, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen har samtliga resurser ute inklusive hundpatrull för att hitta den försvunne 15-åringen Francis. Däremot har man ingen helikopter tillgänglig för sökinsatsen.

Francis försvann från sitt boende vid 20.10-tiden på onsdagskvällen och räddningsinsatsen startade omedelbart som larmet kom.

– Vi önskar givetvis alla iakttagelser från allmänheten. Vår bild är att han har ett undvikande beteende och vi behöver hjälp, säger David Levi, vakthavande befäl vid polisen.

Temperaturerna börjar samtidigt närma sig nollgradigt i Boden.

– Vi vet inte hur han är klädd men vi tror inte han har jättevarma kläder på sig. Han anträffades tre på natten igår så vi vill hitta honom så fort som möjligt.

Francis försvann tidigare i veckan från sitt boende i Boden kommun är under måndag kväll då han återfanns på tisdag eftermiddag. Samma dag försvann han återigen från boendet och återfanns då vid 03-tiden på natten.

I början av september månad försvann Francis i Haparanda kommun. Då var han borta i fyra dagar innan han återfanns.

Francis är ca 180 centimeter lång och mörkhårig, han tidigare sökt sig till skogsområden.

Polisen önskar hjälp med iakttagelser, ring 114 14 eller 112.

Uppdaterad klockan 08:37

– Vi söker honom fortfarande och vi är tacksamma om någon som har gjort några iakttagelser av den här pojken under natten eller morgonen kontaktar oss, säger Marie Andersson, RLC-kommunikatör hos polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!