Medan polisens kriminaltekniker befinner sig i 22-åringens lägenhet är många av grannarna utomhus i det vackra vädret. På innergården cyklar, gungar och leker flera barn.

Vid den gemensamma uteplatsen sitter en yngre kvinna tillsammans med sina vänner som också bor där, bostadsområdet beskriver de som ett familjeområde där de flesta känner varandra, vid vackert väder är det alltid någon ute.

- Jag gick på samma skola som honom. Vid två till tre tillfällen kom polisen till skolan och sökte igenom hans skåp, de hittade knivar, säger kvinnan om 22-åringen.

Artikelbild

| FLER KARTONGER. Förutom vapen fanns viss pyroteknisk utrustning i 22-åringens lägenhetsförråd.

Bor vägg i vägg
En yngre man som bor vägg i vägg med 22-åringen beskriver hur han oftast går klädd i militärkläder. Även han, liksom en annan granne, vittnar om skrik från lägenheten vid tidpunkten för försvinnandet.

- Då tänkte jag att det var ljudet på teven som var högt, eller att det var något annat. Det lät som en kvinna, skriket hördes två till fyra gånger, minns han.

Han känner inte 22-åringen närmare, dock brukar de hälsa på varandra. En gång var han in i 22-åringens lägenhet för att säga till om att han och flickvännens skulle ha fest.

- Jag var bara in i hallen. Det var något slags gevär där. För cirka 1,5 månader sedan sköts det ut genom balkongen från hans lägenhet med en softairgun eller ett luftgevär. Det bara small i plåten på taket mitt emot. Personen som sköt hukade sig så det gick inte att se vem det var.

Känns hemskt
Senast för någon dag sedan träffade han på 22-åringen utomhus, de pratade om hundar.

- Han trodde det var jag som hade skaffat en hundvalp. Han var glad. Han viker inte undan med blicken då vi träffas, kanske för att min flickvän gått i hans klass. Nu känns det skithemskt, jag vet inte om jag hade varit så glad och trevlig om jag känt till det här, säger han.

En annan granne som vill vara anonym beskriver hur hon upplever att 22-åringen alltid viker undan blicken då han hälsar.

- Jag tycker att han har lite obehaglig blick, han tittar lite argt. Jag träffade honom senast i tisdag, då var de värsta uppståndelsen här, säger grannen.