Polisen hävdade fram till sent på onsdagen att det ännu inte fanns någon person som var misstänkt för att ha bragt Vatchareeya Bangsuan om livet.

Klockan 12.10 på torsdagen ansåg däremot åklagaren att det fanns tillräcklig stark bevisning som talade mot den mannen som Kuriren tidigare har beskrivit som polisens huvudspår i jakten. Klockan 13.20 greps han av specialstyrkan i Boden på en tomt i ett bostadsområde.

- Jag vill inte gå in exakt på var han befann sig, han var inte hemma i alla fall, säger Kenneth Rautio, biträdande spaningsledare vid polisen i Luleå.

Artikelbild

Michael Selini, insatschef för polisens specialstyrka i Boden, säger att gripandet var odramatiskt. Mannen delgavs misstanke och följde med utan invändningar.

I förhör nekar han till brott men åklagarna säger att det har framkommit en del i den rättsmedicinska undersökningen som talar mot honom. Exakt vad vill åklagare Anna Bergström inte gå in på.

- Den här personen har ju förhörts tidigare i utredningen också och har samma inställning nu som då, säger Anna Bergström.

Polisen och åklagarna tror i nuläget inte att det finns ytterligare någon gärningsman och kommer fortsätta utredningen med förhör och att samla in teknisk bevisning. Även om allting talar för att det är kroppsdelarna av den försvunna Vatchareeya Bangsuan som har hittats, är det ännu inte 100 procentigt säkerställt.

- Vi kommer tidigast att få svar på fredag, säger Ulrika Schönbeck.

Mannen anhölls först i sin frånvaro men greps en dryg timme senare. Men enligt åklagaren har han inte varit försvunnen.

Kenneth Rautio vill inte kommentera hur länge den anhållne har varit intressant för polisen men han bekräftar att det även om det inte har funnits någon formell misstanke så har han varit en av personerna som polisen har tittat närmare på.