Nu söker bolaget bland annat en gruvchef, gruvplaneringschef, anrikningschef och en miljö- och hållbarhetschef till nya organisationen.

– Vi har ute annonser just nu och det är framförallt nyckelpersonerna, de viktigaste tjänsterna, vi behöver få på plats just nu, säger platschefen Åsa Allan.

Annonserna gick ut just innan julledigheterna och ansökningstiden räcker fram till mitten eller slutet av januari beroende på typen av tjänst.

– Så här långt har vi påringningar och mejl, så det verkar finnas intresse.

Har ni namn sedan tidigare som ni är intresserade av?

– De tjänster vi har ute ni vill vi gå ut och rekrytera helt öppet för att få ett bra urval och för att se intresset. Sen är det självklart många som har hört av sig till mig tidigare i höstas när det blev klart att jag fick jobbet som platschef.

I förra veckan lämnade Kaunis Iron in sitt svar till Naturvårdsverket om miljökraven som ställs. Kaunis Iron står fast vid att de ska starta upp verksamheten och lösa miljötillstånd parallellt med gruvdriften.

– Jag hoppas att de kommer vara nöjda med svaret och så får vi se om och när de hör av sig och vill ha svar på fler frågor.

Hur reagerade du över hela affären med Naturvårdsverket?

– Jag tycker att det är bra att myndigheterna är på tå. Sen tycker jag att det är synd att det är i sista minuten, när det har varit känt under en lång tid att vi är på väg att bli verksamhetsutövare i Kaunisvaara.