Här undersöks nyckelplatsen igen

På fredagen - sedan utredarna fått obduktionen av Carolin Stenvall redovisad - ryckte poliser med hundar ut för att åter undersöka fyndplatsen utanför Gyljen.  Trådarna i bevisningen mot 50-åringen knyts ihop.

Foto:

GYLJEN2008-10-31 14:49
Två hundar med förare från Stockholm var i arbete. Markeringar gjordes. Hundpatrullerna gjorde även undersökningar två mil bort kring Lansjärv på den plats där Carolin Stenvalls kvarlevor påträffades. Båda de nämna platserna är fortsatt avspärrade. Den mordmisstänkte 50-åringen visade för någon vecka sedan var han först lämnat Carolin Stenvall i närheten av fornminnesplatsen Lillberget, utanför Gyljen. På denna plats blev hon liggande i veckor. Sedan mannen pekat ut stället reste polisen ett tält och tekniker arbetade med att undersöka platsen. Fynd gjordes. Tältet är sedan en tid borttaget. Hundpatrullerna letade på fredagen igenom terrängen och gick bland annat in bakom den plats där den döda kvinnan legat en tid. Samlar ihop
Förundersökningsledaren, kammaråklagaren Ulrika Schönbeck, uppger för Kuriren att platsundersökningarna inte sker som följd av något nytt tips utan som del i pågående arbete. Under den gångna veckan har Carolin Stenvall obducerats i Umeå och utredarna har rapporter om resultatet. Nu förbereds förhör och konfrontation med den mordmisstänkte 50-åringen. Han kommer att ställas inför uppgifter och fynd som utredarna har.

Familjen vet 

Carolin Stenvalls familj har fått veta obduktionsresultatet. Familjen har dessutom fått en advokat, ett målsägarbiträde. Denne är advokat Håkan Kjellgren i Piteå.

- Jag har fått samma information som de har fått. Vad det är får jag naturligtvis inte säga. jag kan inte uttala mig om det över huvud taget, säger Håkan Kjellgren.

Sedan ett tidigare förhör med 50-åringen läckt ut och publicerats i Expressen har Justitiekanslern (JK) undersökt om polisen brutit mot tystnadsplikten. Svaret från JK är nej. Förhöret var ingen allmän handling, vilket i så fall hade kunnat ge en annan slutsats. JK menar att utlämnandet av uppgifterna kan inräknas i den så kallade meddelarfriheten, rätten att berätta.

-Vi kan bara konstatera att vi valt att få en prövning av ärendet. Det vi nu kan göra själva är att diskutera internt om hur vi ska hantera sådana här frågor, säger länspolismästaren Håkan Karlsson.

Det var han som gjorde anmälan av sin egen kår. Först skickades den till riksenheten för polisärenden, och då åklagaren Per G Lindell. Men där skickade man fallet vidare till JK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!