Halka i länet: Här har det skett olyckor

Regnet under onsdagsnatten har skapat blixthalka runt om i länet. Under natten och morgonen har det skett en rad olyckor.

Regnet under onsdagsnatten har skapat blixthalka i länet.

Regnet under onsdagsnatten har skapat blixthalka i länet.

Foto: Henrik Montgomery, Terje Pedersen och Johan Nilsson/TT

Norrbotten2019-12-04 09:18

Under natten mot onsdag inträffade en trafikolycka på E4 söder om Råneå mellan Luleå och Kalix. En personbil hade fastnat uppe på mitträcket men inge person skadades i samband med olyckan. 

På E10 i höjd med Lansjärv står stillastående lastbilar på vägen efter att ha kört in i varandra på grund av de hala väglaget. Flertalet stillastående lastbilar står även mellan Masugnsbyn och Merasjärvi. Enligt Sveriges radios trafikredaktion är det mycket begränsad framkomlighet och tung trafik kan ej passera. Trafikläget väntas bli bättre runt klockan 11 men kan komma att ändras. 

Under morgonen har det hala väglaget på vägarna i länet gjort att tidningstransporterna har blivit försenade på de flesta utdelningsorter. På några orter har tidningarna inte kunnat delas ut överhuvudtaget. 

På E10, sträckan Sorvanen-Leipijoki, är det trafikstörningar i båda riktningarna då en lastbil har drabbats av halkan. Bärgningen av lastbilen kommer att påbörjas klockan 12.00 och cirka 14.00 kommer vägen att stängas helt under ungefär två timmar. Hela arbetet beräknas ta åtta timmar.

På riksväg 94 mellan Älvsbyn och Arvidsjaur står en lastbil still men i nuläget verkar det inte påverka trafiken avsevärt. På länsväg 394 mellan Lovikka och Antinrova är vägen avstängd i båda riktningarna då en stillastående lastbil blockerar vägen i höjd med Lovikka, bärgare inväntas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!