Måns Lundberg, 30, Luleå: – Nej, jag har ganska nyligt flyttat hit från Västerbotten. Det kan hända att vi flyttar tillbaka till Umeå. Min sambo fick jobb här så vi flyttade hit. Vi har bott här ett år och jag trivs ju bra.

Caroline Posti, 26, Luleå: – Nej, jag trivs här. Jag har familj och vänner här och sedan gillar jag även vintern. Jag är född i Luleå.

Rickard Karlsson, 32, Luleå med dottern Milja Hagenlöv, 1 år:– Jo, dels har min sambo mycket släktingar kring Norrköping och så är det kanske litet varmare klimat och man skulle slippa den långa vintern vi har här. Vi är båda från Gällivare. Vi har bara spekulerat i att flytta, inget vi har bestämt.

Artikelbild

| Caroline Posti, 26, Luleå: – Nej, jag trivs här. Jag har familj och vänner här och sedan gillar jag även vintern. Jag är född i Luleå.

Caroline Rönnberg, 29, Boden: – Nej, det skulle jag inte vilja säga. Jag trivs väldigt bra här uppe, jag pluggade ett tag i Umeå och det var bra där. När jag flyttade hem så nyupptäckte jag Norrbotten och uppskattar det bättre. Jag fick perspektiv på det.

Martin Wennberg, 20, Luleå: – Ja, jag har ju flyttat och så har jag kommit tillbaka. Jag har bott i Borås sex veckor, men jag saknade skotern och snön. Jag flyttade på grund av skolan, annars hade jag aldrig farit. Jag trivs mycket bättre här.