Här finns solen i dag

Den som vill ha sol får söka sig till inlandet. Vid kusten regerar molnen.

Norrbotten2019-10-19 08:07

Kusten kan räkna med några få plusgrader och grått väder hela dagen. Det är endast på kvällen som det klarnar upp med det är så dags då. I inlandet kommer det bli en fin dag med sol i stort sett överallt, allt enligt SMHI.

Här hittar du prognosen för just din kommun.

Prognoser från SMHI:

Kusten

Mulet och över norra delen lätt snöfall eller blötsnö, men regn eller blötsnö rör sig även in söderifrån över främst södra Västerbotten under förmiddagen. Från eftermiddagen främst i form av snö och det kan komma ett par cm nysnö. Dagstemperatur 0-3 plusgrader. Från eftermiddagen uppklarning norrifrån och i natt mest klart, men moln kan dröja sig kvar över Västerbotten. Nattemperatur 2-7 minusgrader. Omkring nordlig vind.

Inlandet

Mulet och främst i norr tidvis snöfall, i söder till en början dis eller dimma. Under dagen uppklarning norrifrån och temperatur 0-5 minusgrader. I natt mest klart och kallt med 6-12 grader, lokalt kallare. Nordlig eller nordostlig vind, i natt svag och växlande.

Fjällen

Mulet och tidvis snöfall som drar bort österut och följs av uppklarning. Dagstemperatur 0-5 minusgrader och i natt kallt med 7-13 minusgrader, lokalt kallare. Omkring nordostlig vind, i natt svag växlande vind.

Temperaturobservationer 07.00

Karesuando -3,3 °C

Katterjåkk -3 °C

Kiruna Flygplats -3,5 °C

Pajala -0,6 °C

Gällivare -1,9 °C

Kvikkjokk-Årrenjarka -1,2 °C

Jokkmokk Flygplats -0,9 °C

Arjeplog -0,6 °C

Haparanda 2,1 °C

Luleå Flygplats 1,5 °C

Vattenstånd Luleå +19 sjunkande

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!