Under söndagen var det premiärdags på Blå forell. Malmbergets Teater är en samspelt grupp amatörteaterskådespelare som bjuder på sång, musik och skämt blandat med en del allvar. Det handlar om monopol i Gällivare, äldreboendet Forsgläntan och flygbolaget Nextjet. Gällivares byggboom avhandlas förstås som en röd tråd genom hela föreställningen. En för gällivareborna välkänd profil gästar programledaren och inredaren Ernst för en "mysig stund".

Naturligtvis porträtteras lokala kändisar och politiker med glimten i ögat, som i numret om den vänskapliga debatten. Här får många ur publiken sig ett gott skratt.

Revyn består som vanligt av "snackisar" som gällivareborna pratat mycket om under året, såväl lokala som internationella händelser och återblickar på året som gått. Uppträdanden blandas med inspelade klipp som visas på bioduken.

Artikelbild

| Revydags. Totalt 16 amatörteaterskådespelare uppträder med Malmbergets teater.

Flera nummer drar ner stora applåder och skratt och sången är alltid fin. Det finns många duktiga sångare inom Malmbergets Teater.

Sketchen om massinvandringen är träffsäker och river ner applåder. Andra sketcher faller lite platt men publiken älskar Malmbergets Teater ändå. Det är dock ingen fråga om att gruppen är samspelt och vet vad de gör.

Revyklassikern är inne på sitt 29:e spelår. I år visas fyra föreställningar under två helger. Det blir spännande att se vad gruppen hittar på till nästa år då det är 30-årsjubileum.