Bilhandlare i Kiruna går nu samman och har utfäst en belöning på 20.000 kronor till den person som lämnar avgörande uppgifter till polisen om den eller de skyldiga bakom omfattande bilvandalisering det senaste halvåret. 

– Skadegörelsen blir allvarligare och ökar. Fortsätter brotten kommer läget till slut att bli ohållbart. Nu hoppas vi att Kirunaborna vill hjälpa till och jobba för att människorna som utfört brotten ska lagföras. 

Norrbottens Media skrev under torsdagen om att skärmarna på fyra tankstationer för privatpersoner tillhörande Bilbolaget förstörts natten mot torsdagen. 

I ett pressmeddelande skriver bilhandlare att de har fått nog efter skadegörelsen som har varit och uppmanar allmänheten att höra av sig till polisen om man vet något. 
– Bilbolaget Norrbotten, Bilhälsan och Bilcity har alla blivit utsatta för grov skadegörelse. I natt skedde ännu en incident med en kostnad på miljonbelopp som följd då samtliga tankpumpar på Tanka-stationen förstördes, skriver Roger Edholm, vd för Bilbolaget Norrbotten. 

Bilar fått sönderskurna däck, krossade fönster, förstörda backspeglar och hakkors inristade i lacken. 

Roger Edholm, VD för Bilbolaget Norrbotten, tror att fler har drabbas av brotten. 
­­– Skadan på våra anläggningar som dessa personer orsakar kostar mycket för hela samhället. Det drabbar kunder och vår personal. Nu ska vi göra allt vi kan för att förhindra att skadegörelsen fortskrider och jag är glad att vi är flera bilbolag som samarbetar.