Junioren Hugo Ambursley tävlande för Luleå Pistolklubb blev i helgen svensk mästare i grenen Sportskytte herrjuniorer.

Det blev en riktig storseger då han sköt mycket bra och fick ihop 544 poäng, 27 poäng mer än tvåan Simon Lander från Säffle Pistolskytteklubb.

– Det är roligt. Jag kom däremot lite sent till tävlingen, det var en minut kvar av förberedelsetiden när jag sladdade in där. Jag höll inte på att hitta dit då jag kom från ett annat håll, säger Hugo Ambursley och skrattar.

– Provserien var lite skakig men sen när jag kom igång med tävlingsserien sköt jag 47 så då hade jag hittat rätt och sen fortsatte det bara.

Kände du att någon kunde hota dig?

– Jag sneglade lite på honom som stod bredvid mig till vänster. Men jag hade inte så bra koll på andra skyttarna hur de höll till. Så jag tänkte att det inte är någon idé att tänka på det utan att jag ska fokusera på mitt eget skytte.

Att det blev guld var helt enligt planerna.

– Målsättningen har ju varit att ta guld. Med tanke på de poäng jag skjutit på träning hart jag känt att om jag höll i det något så när så skulle möjligheten finnas. Det tyckte jag att jag gjorde också, jag hamnade ungefär tio poäng ifrån det jag gör på träning men det räckte i alla fall så är jag nöjd över.

I torsdags blev det brons i fripistol och nu när guldet bärgades så tar han semester från skjutandet.

– Det känns som att jag avslutar på topp med det här guldet så nu ska jag inte ens träna något mer den här säsongen, säger han och skrattar.