Bergstedt var placerad på sjätte plats på S-listan, och tappar därmed sin stol, med reservation för eventuella personröster.

Vid förra valet var hon placerad på andra plats på listan och drog 2 174 personröster, vilket var näst bäst i partiet.

Hon har suttit i riksdagen på ordinarie mandat sedan 2010. Åren 2007 till 2009 var hon ersättare för först Fredrik Lundh Sammeli och sedan Kristina Zakrisson.

Den senaste mandatperioden har Hannah Bergstedt varit föräldraledig en tid. Hon har varit ordinarie ledamot i skatteutskottet.

Ersättare för Bergstedt under föräldraledigheten var Älvsbybon Linus Sköld, som är placerad på femte plats på listan. Även Sköld hänger löst om Socialdemokraterna inte bildar regering.

S backade från fem mandat till fyra, men har landsbygdsminister Sven-Erik Bucht placerad som etta. Om S bildar regering är Bucht aktuell som statsråd och då får Sköld träda in som reserv. Annars är även Sköld sannolikt utanför riksdagen, om inte personkryssen ändrar bilden.

Förändringarna innebär att S-bänken riskerar en kraftig slagsida åt nordost i Norrbotten. Bucht och Ida Karkiainen (tvåa på listan) kommer från Haparanda, Fredrik Lundh Sammeli (trea) från Luleå och Emilia Töyrä från Kiruna.

Övriga riksdagsledamöter från länet ser ut att bli: Eric Palmqvist (SD), Birger Lahti (V) och Linda Ylivainio (C).