1. Hur långa sittningstider har ni?
2. Serverar ni kött från Norrbotten?
Elite Stadshotell, The Bishops Arms:
1. Hos oss får gäster sitta hur länge de vill.
2. Vi har svensk entrecote.
Kitchen & table, Clarion Hotel Sense.
1.När det gäller sittningar så är normaltiden 2,5 timmar.
2. Vi har norrbottniskt kött på menyn.
Hemmagastronomi
1.Alltid minst 2,5 tim plus 15 min för omdukning till ny gäst( 2,45h) på onlinebokning om inget annat överenskoms med gäst, längre eller kortare / telefon
2. Ja Hängmörat 30 dagar från lokala gårdar i norr och ofta även vetskap om vilken gård för vi hängmörar själv utvalt kött som håller våra kvalitetskrav.
Ren från norrbotten, Fläskkött Alviksgården.
Odod sushi Luleå
1: Vi har inga sittstider man måste rätta sig till utan man får sitta tills man är färdig.
2: Nej det har vi inte.
Cooks krog, Quality hotel.
1. Just nu har vi inga begränsningar på sittningar.
2. Vårt kött är lokalt så långt det går att få tag på. Undantaget är lammet som är från Nya Zeeland. Oxfilé, entrecote samt flankstek är alltid svensk. Det är svår för oss som ingår i en kedja att ha lokalt då det finns färdiga avtal.
O´Learys
1. Vi är flexibla med sitt-tiderna, våra populäraste tider varierar från 2-2,5 tim.
2. Vi serverar extra mörat kött från gräsuppfödda irländska rasdjur.
Jazzmatsalen, hotell Savoy.
1. Vår sittningstid är normalt 2,5 tim. Men önskar gästerna sitta längre, så går det ofta att ordna.
2. På vår stående meny som vi har i dag, så har vi ej något kött från Norrbotten. Däremot jobbar vi mycket med levande menyer och försöker då samarbeta i största möjliga mån med lokala leverantörer. Till exempel serverade vi en flankstek i helgen från Norrbottens gårdar tillsammans med tillbehör som hör våren till. (Svaret inkom 4 april)
Restaurang Taj Mahal
1. Dem får sitta tills de är redo och gå, antingen tills vi stänger eller när dem själv känner för det.
2. Köttet vi serverar är från Nya Zeeland.
Tapas de Papá
1. Sittningstider är 2-2,5h beroende på storlek av sällskap.
2. Kött kommer nästan uteslutande från Sverige. Men även viss chark samt ibericokarre från Spanien
Bastard Burgers
1. Allt kött är lokalt. Norrbottensgården.
2. Bara dropin men ca 20-30 minuters sittningar är vanligast.
Gusto
1. Vi jobbar ju mest med chark där på pizzorna så det är italienskt.
2. Där är det 2 timmar i tavernan och bara dropin i pizzabaren.
Restaurang Waldorf
1. Vi har inga bestämda tider på en sittning, vi brukar räkna mellan 1,5 till 2 timmar mellan bokningar på populära bord. Varierande på tid och dag.
2. Det händer att vi använder kött från Norrbotten och mestadels av köttet vi använder är av svenskt ursprung. Men vi använder även kött från andra länder. För oss är kvalitén viktigast.
Goodwill bar och takeaway
1. Allt från 2,5 timmar, det är varierande.
2. I perioder, det finns inte alltid att köpa från leverantörer.
Bistro Norrland
1. Våra sittider är mellan 2, 2,5 och 3 tim.
2. Vi serverar kött Norrbotten. Vi har även ett samarbetet med lokala köttbönder på finska sidan.
Restaurang CG
1. 2,5 timmar
2. Så långt det går, det är inte så lätt att hitta norrbottniska råvaror. Vi försöker ha svenskt men vi har även från Polen, Australien, USA, Brasilien och Nya Zeeland.
Restaurang Luleå, Kulturens hus
1. 2,5 timmar
2. Vi hämtar gärna från det norrländska skafferiet.
Allstar
1. Vid Afterwork så är det 2 timmar. Vid sportevenemang anpassar vi till evenemangets längd.
2. Från Norrbotten och Australien, ungefär 50/50.
Österns Pärla
1, Inga sittningstider
2. Vår oxfilé år från Brasilien
Corsica
1. Vi brukar inte begränsa sittiderna
2. Ibland från Norrbotten, även från Finland och Brasilien.