Hyresavtal klart för Vattenfallshus

Jokkmokks kommun och Vattenfall är överens om ett hyresavtal på Vattenfallshuset värt omkring 100 miljoner kronor.

Vattenfallshuset var den hetaste valfrågan i Jokkmokk. Nu har kommunen och Vattenfall enats om ett hyresavtal som sträcker sig över 18 år.

Vattenfallshuset var den hetaste valfrågan i Jokkmokk. Nu har kommunen och Vattenfall enats om ett hyresavtal som sträcker sig över 18 år.

Foto: MAF

Jokkmokks kommun2019-11-19 15:00

Det var den hetaste valfrågan i Jokkmokk under det senaste valet och det har debatterats otaliga gånger i kommunhuset eller i medier. Men nu har Jokkmokks kommun tagit ett stort steg mot att det så kallade Vattenfallshuset börjar byggas.

Fastighetsägaren och den blivande hyresgästen Vattenfall har nu enats om ett hyresavtal. Det sträcker sig över 18 år och ligger på omkring 5.5 miljoner kronor per år i hyresintäkt. 

– Vi är mycket nöjda, vi fick ett tufft uppdrag från kommunfullmäktige med bibehållen hyresnivå och sänkta byggkostnader. Men nu är avtalet klart och nettot är betydligt mer positivt tack vare det, säger kommunalrådet Robert Bernhardsson (S).

Det var vid senaste fullmäktige som det röstades igenom att banta byggkostnaden från 112 miljoner kronor till 93 miljoner kronor. 

Hyresavtalet som så snart som möjligt ska skrivas på av båda parterna omfattar en kontorsfastighet för 4,1 miljoner kronor per år, fordonsprogrammets gamla lokaler för 1 miljon kronor per år och en del förrådslokaler.  Kontorsfastigheten, som är det så kallade Vattenfallshuset, är planerad att byggas vid Kunskapens hus.

Med hyresavtalet i hamn övergår nu arbetet till att upphandla byggnationen.

– Kommunen kommer jobba klart med förfrågningsunderlag så skyndsamt som möjligt, efter det kommer vi ha en aning om tidsplan. Under en period kommer det här ha en positiv påverkan på antalet jobb inom byggbranschen i Jokkmokk, säger Robert Bernhardsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!