Som VD och chefredaktör får jag glädjande nog ofta höra positiva läsarkommentarer om tidningens hockeybevakning. Så också efter den hockeybilaga som gavs ut i veckan.

"Jag längtar efter hockeypremiären, ännu mer efter att läst hockeybilagan i dag", skrev en läsare till mig per mejl. "Ni lyckas då som vanligt täcka in alla aspekter inför både dam- och herrlagets premiär. Imponerande!", skrev en annan.

Det allra mesta jag hör om vår hockeybevakning är positivt. Men inte allt. Det finns som tycker att det blir för mycket Luleå Hockey i tidningen också.

"Jag har i alla tider varit mycket allmänt idrottsintresserad och följt och följer det mesta av lagsporter och skidor och friidrott. Förstår dock inte varför vi behöver en särskild

hockeybilaga, då varje daglig utgåva är en sådan och där kan vi även inkludera basket", skrev en läsare till mig per mejl i torsdags.

Jag har väldigt stor respekt för den typen av åsikter också. Vi skriver mycket riktigt väldigt mycket och omfångsrikt om ishockey och basket, de överlägset största publiksporterna i Norrbotten. Just publikintresset är en av de viktigaste faktorer vi baserar vår sportsliga nyhetsvärdering på. Publikintresset hjälper oss att värdera det så kallade allmänintresset.

Luleå Hockeys arena Coop Norrbotten Arena är Norrbottens största mötesplats med väldigt stor marginal. Här samlas tusen och åter tusen människor varje vecka hela vintern, match efter match. När Luleå Hockey hade ispremiär (träning) i augusti lockade det en publik på hela 1500 personer. Det tycker jag säger väldigt mycket om allmänintresset.

En regional och lokal tidning ska dock varje dag innehålla någonting för alla. Att blanda och prioritera innehåll är alltid en balansgång mellan läsarnas oerhört vitt skilda intresseområden. Ibland en mycket svår balansgång. Det vissa läsare älskar att läsa om, hatar andra.

Gör vi varje dag alltid en korrekt prioritering som exakt motsvarar läsarnas förväntningar procentuellt? Naturligtvis inte. Det fins inget facit och vi diskuterar ofta internt hur vi ska bli ännu bättre på att svara upp mot en så stor del som möjligt av läsarnas behov. Vi gör alltid vårt bästa – men säkert inte alltid hundra procent "rätt".

Jag välkomnar verkligen alla åsikter om balansen i vårt innehåll. De åsikterna tar jag alltid med mig in i de innehållsdiskussioner vi har i redaktionsledningen och på redaktionen. I dialogen med er läsare blir vi hela tiden bättre.

Jag önskar er alla en trevlig helg!