Den 10 maj sändes andra avsnittet av Ullared – Jakten på storsäljaren. Ett välbekant ansikte dök upp i tv-rutan nämligen Göran Eriksson, som är anställd på Ruter Retro Café på A 8-området, som drivs av frun Lena Boström och dottern Lotta. Redan förra sommaren åkte han 140 mil för inspelning i tv-serien Ullarered - Jakten på en storsäljare som sänds i kanal 5.

Det är tredje säsongen av programmet och den som vinner i varje avsnitt får den bästa försäljningsplatsen i butiken för sin produkt. Göran Erikssons uppfinning kom han faktiskt på redan för femton år sedan.

– Jag fick en arbetsskada i handen när jag jobbade som bilplåtslagare på grund av en maskin som användes för att slipa huvar och sådant. Jag kom då på sliphandsken. Då gick nästan dubbelt så fort att jobba och den var till och med bättre än maskinen, säger Göran.

Artikelbild

| Vid montern. Så här såg Göran Eriksson ut i teveprogrammet nr hans produkt lanserades.

På sliphandsken sitter nämligen kardborrband som man sätter fast slippapperet på. Den enkla och geniala uppfinningen blev sedan liggande. Tills hans dotter hittade kartongen med handsken i källaren.

– Dottern anmälde oss till programmet och de ringde mig flera gånger. Men jag tyckte det var långt. Till slut betalade de min resa bara för att jag skulle komma ned och visa upp produkten, säger Göran Eriksson.

I det entimmes långa programmet syns Göran Eriksson vid sin monter med den käcka skylten " En slipad nyhet". Han drar även ramsan om att "Göran fick en bra idé, prova sliphandsken så får du se". Göran blir också grillad av inköpare Ninni Gustavsson och får frågan om vad han skulle tycka om fler ansåg att hans produkt var bra.

– Ja, så långt tänker man inte, säger Göran Eriksson.

Artikelbild

| Slipad uppfinnare. Ja, det finns mycket vitsigt att säga om Göran Erikssons lilla handske som visar sig göra underverk på allt material som behöver putsas upp.

Ninni tyckte dock att norrbottningen hade en "maffig mustasch". Även den kända Ullared-profilen Kjell tog sin an sliphandsken. Denna annars rätt pessimistiske testare sade redan vid första draget med handsken på brädan att det kändes " mycket bra". Kjell fick också möjlighet att slipa på en plåtspade och ansåg att "sliphandsken talade sitt tydliga språk." Den fick fem handskar av fem möjliga. Men trots högsta betyg av testpanelen så tillhörde inte handsken de tre produkter som gick till final av ett 20-tal utställare. Koncern-vd Jan Wallberg som hade utslagsröst valde istället sällskapsspelet Tomtens julspel som slutlig vinnare.

– Jag hade kanske kommit längre om jag varit i en annan grupp. Den här gruppen var svår, säger Göran.

Han tyckte ändå resan var kul och fick lite blodad tand.

– Många har sett mig och jag har också sålt några handskar redan.

Hann du handla något?

– Ja, några varor men kötiden är ju lång för andra handlar ju mer.