Bäst totalt var Simon Glimstrup från Himmelbjerg på Jylland. Han fick dock se sig slagen på den sista etappen av belgaren Andre Hook, som var urstark i moddföret över de 1,5 milen vinterled mellan Polcirkeln söder om Jokkmokk till centrum. Tiden blev cirka 1 timme och 15 minuter.
Men Glimstrups försprång på en dryg halvtimme var omöjligt att ta igen.
– Jag var starkast i de två första etapperna i bergen. Där fick jag ett försprång på nästan 50 minuter. Det har varit en fantastisk tävling med enastående vyer. Jag vill också tacka de lokala arrangörerna och publiken som kom och hyllade oss, säger Simon Glimstrup.
Sedan hyllar han tvåan, Andre Hook.
– Vi hade en otrolig kamp på den fjärde etappen. Och i dag tog han mina snöskor. Jag hade de i handen men de var onödiga. Han tog dem på sin ryggsäck. Han är en stor sportsman.
Bästa dam blev Abelone Lyng från Norge.
– Det är första gången jag deltar i ett sådant här lopp. Fem dagar i ödemarken. Jag har sprungit själv långa delar. Ensamheten, friheten, viderna, sjöarna och det välkomnande man fått på "checkpointerna"...jag är helt betagen, säger hon.
Läs mer: Fem har brutit extremloppet
Läs mer: Ortsbor utmanar eliten
Starten gick i tisdags i Stora sjöfallet. 23 mil efter vinterled klarade de 29 (av 38 startande) som fullföljde. Två av dem var Rianne Dasselaar och Niclas Svensson, de första ortsborna i tävlingen – eller "local heroes" som arrangören kallade dem.
– Jag har marscherat snabbt hela vägen i princip, mestadels i snöskor. Jag hade aldrig förväntat mig att det skulle gå så här bra, säger Rianne Dasselaar, som blev tvåa i damklassen.
Niclas Svensson tog en placering mitt i fältet.
– Vi hade tänkt hålla ihop, jag och Rianne men jag var lite förkyld och vi kom överens om att hon körde själv efter första dagen.
Som de flesta andra deltagarna har de plågats av smärre skavanker.
– Det har varit helt jävla brutalt, för att vara ärlig. Det finns ingen tid för återhämtning. Men arrangemanget är kanonbra med läkare och de från samebyarna som hjälper till så det har känts tryggt, säger Niclas Svensson.
Tävlingen avgjordes i skiftande väderlek, minus 38 som kallast och mycket hård vind på fjället.
– Vi har haft alla väder. Deltagarna fick allt de kom hit för, säger Kris King, tävlingsledare i brittiska Beyond the ultimate.
Företaget arrangerar tre andra ultralopp och bedömer att 250 000 människor har följt dem på sociala medier under äventyret i fjällen.
– Vi är glada för att det blivit en lokal tävling och att Jokkmokksborna ställer upp. Vi tror samtidigt vi marknadsför Jokkmokk på ett bra sätt. Det handlar inte bara om tävling utan lika mycket om att det här är en äventyrsstad med stora ytor av orörd natur. Alla jag talat med säger att de vill tillbaka hit, säger King.
Turismföretagaren Roger Rimpi tillhör den lokala arrangörsstaben och han är stolt över hur Ice Ultra utvecklats i samverkan med lokalbefolkningen. Fyra samebyar är inblandade; Unna Tjerusj, Sirges, Jåhkågaska och Tuorpon.
– Nyckelorden är informera och involvera. Utan att skryta kan jag säga att det här är ett mönsterprojekt för hur arrangemang ska skötas här uppe. Fler borde ta efter, säger Rimpi.
Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson (S) hyllar arrangemanget.
– Både Ice Ultra och Nordenskiöldsloppet ger besöksnätter och bidrar till att sätta Jokkmokk på evenemangskartan, och genererar i förlängningen vardagsbesök av turister. Vi hoppas på ännu fler liknande tävlingar. Jag är övertygad om att de är en viktig del av framtiden, säger han.