Kiruna AIF studsar tillbaka i hemmapremiären

Kiruna AIF tog en stabil seger tillslut hemma mot Vännäs HC med 4–1. Därmed studsar man tillbaka direkt efter storförlusten mot Boden i premiären.

Kiruna AIF studsade tillbaka och segrade i hemmapremiären.

Ishockey2019-09-21 19:59

Det var ett hemmalag med minst sagt ett sargat självförtroende efter att förlorat mot Boden HF i bortapremiären med storsiffrorna 1–5. Det var dock ett annat lag på isen på lördagseftermiddagen, då Kiruna AIF studsade tillbaka och tillslut stod för en stabil laginsats.

Hemmalaget stod för en tidig ledning, redan i den femte minuten gjorde Alexander Selin 1–0. Matchen hade däremot en tight och krampaktig känsla i början och efter att Filip Eriksson i hemmakassen skadat sig efter dryga halva perioden, såg det tung ut. Men in kom Markus Ekholm för Kiruna AIF och ersatte honom på ett väldigt bra sätt.

– Vi gör en bra första period som helt klart går till oss, även om det kändes lite väl krampaktigt först, säger Christer Dreberg, huvudtränare i Kiruna AIF.

Efter en andra period fylld av kamp och flera chanser i powerplay att sätta 2–0 för Kiruna AIF, skulle Vännäs HC istället vara laget som utjämnande tillställningen till 1–1 genom Kevin Weiskog. Matchen fick inte någon vidare spänning i tredje då de offensiva knutarna lossnade för Kiruna som gjorde processen kort. Först 2–0, sedan 3–0 innan halva perioden hade gått och hemmalaget avlutade sedan i tom kasse med att fastställa slutresultatet 4–1.

– Vi vinner denna match på grund av den kollektiva laginsatsen från första spelare till sista, vi krigar och har bra positionsspel även om vi såklart jobbar vidare med finliret och måste våga mer offensivt, konstaterar Christer Dreberg.

Matchfakta

Kiruna AIF-Vännäs 4–1

Målen, Kiruna AIF: Sebastian Pettersen, Cheyne Matheson, Simon Hammar, Alexander Selin.

Vännäs HC: Kevin Weiskog.