Men för två år sedan inledde de ett musikaliskt samarbete på distans som nu resulterat i 16 låtar på Spotify.

– Vi kör och har vansinnigt roligt, menar Ulrika Vallgårda och Magnus Hjerpe.

Ulrika Vallgårda är kanske mest känd som journalist men har gett ut tre diktböcker och två reportageböcker.

– Jag har haft en lång paus i bokutgivningen. Jag behövde helt enkelt tjäna pengar till mina fyra barns idrottande, säger hon.

Dörren till det poetiska uttrycket var dock inte helt stängd, även om ensamhetskänslan och utsattheten som poet hade börjat tära på motivationen.

– Som poet måste du öppna dig och därmed också utsätta dig för offentlighetens blickar. Det är påfrestande, menar hon.

Därför kom Magnus Hjerpes förfrågan om hon kunde tänka sig att skriva texter till hans musik som en skänk från ovan. Nu var de två i den kreativa processen. Ulrika och Magnus är dessutom gamla ungdomsvänner. Båda växte upp i Vallentuna utanför Stockholm, men hade inte haft kontakt på närmare 20 år. En klar fördel och en trygghet i ett samarbete, menar de.

– Jag började skriva låtar redan elva år gammal – den första till min hund. Men jag slutade spela i 25 års åldern och utbildade mig till animatör i Kanada istället. Då hade jag sökt in på Musikakademin några gånger och kände att det fick vara nog. Jag var tvungen att hitta en annan livsplan.

Som animatör har han teckat åt Disney – animerade filmer som Pocahontas 2, uppföljningen av Skönheten och odjuret samt Nalle Puh. Men för cirka tio år sedan kom längtan till musiken tillbaka.

– Toronto, där jag bor, har en stor jazzscen. Jag började spela jazz och skriva musik igen, men jag kände att jag behövde hjälp med texterna.

Ulrikas diktsamling "Hemlängtan" hade han i bokhyllan. Ett antal melodier i sin egen skrivbordslåda.

– Jag har insett att man ska göra det man är bra på. Därför extra roligt att jag skrev flera av de låtar vi nu tonsatt redan på 1980-talet. Men då fanns inte en chans att kunna ge ut musik som oetablerad musiker, säger Magnus Hjerpe.

Ulrika Vallgårda, som egentligen aldrig drömt om att skriva låttexter, menar att hon blev glad men nervös när Magnus kontaktade henne via e-post från Kanada.

– Samtidigt kastades jag tillbaka till vår ungdomstid och ganska snart hade jag skrivit en texten till vår första gemensamma låt "Bara bilderna kvar", säger hon.

Samarbetet har sedan fortsatt, med olika sångare, basisten Gunnar Eriksson samt en producent, Göran Norman.

– Göran har betytt mycket för vår musik. Hans arrangemang har verkligen lyft låtarna, menar de.

Framtiden?

– Vi är glada över att åtta av våra låtar spelats på radion och att flera sångare som Tindra Pantzare, Nadia Sahlin och Göran Norman uppträder med vår musik. Men visst, nästa steg skulle vara att komma ut och spela mer, säger Ulrika Vallgårda.