Konkanok Larsson, 20, och hennes styvfar har sökt sig upp till Gammelängsberget på torsdagseftermiddagen. Själv är hon kvar i bilen med sin dotter Melissa medan styvfadern står framme vid avspärrningsbandet.

De kom dit för att se platsen där något fruktansvärt av allt att döma har hänt hennes vän.

-  Det känns som att jag vill gråta, säger hon och tårar syns på kinden.

Rolig
Konkanok Larsson beskriver sin vän som en glad människa.

Hon har burit smeknamnet Ploj, ett ord som egentligen inte betyder något på thailändska. Alla från Thailand har smeknamn.

-  Hon har en fin personlighet. Och hon är rolig! När man är med henne är man aldrig ledsen. Vi pratar, skojar. Hon är inte blyg, säger Konkanok Larsson med eftertryck.

De två har känt varandra länge och gick bland annat Björknäsgymnasiet tillsammans. Sedan Konkanok Larsson för 15 månader sedan fick sin lilla Melissa har dock kontakten varit mer sporadisk.

-  Vi träffades senast förra året, men innan det hon försvann hade vi kontakt via Facebook. Innan jag fick barn var vi väldigt ofta med varandra. Hon kom till mig och jag var hos henne.

Stod varandra nära
Konkanok Larsson och Vatchareeya Bangsuan stod varandra nära.

-  När hon hade något att berätta gjorde hon det för mig. Hon frågade om hon fick komma och hälsa på mig och Melissa. Ja, min pappa kan hämta och skjutsa tillbaka, sade jag. Men hon kom ju aldrig, säger Konkanok Larsson och rösten sviker.

Hon vet inte vad som kan ha hänt.

-  Jag vill inte tänka på det.

När Kuriren pratar med henne på fredagen är hon liksom alla andra klar över att polisen har anhållit en misstänkt.

Konkanok Larsson tycker det är skönt att så är fallet.

-  Jag känner att jag är arg på honom, säger hon.