Under våren kommer kommuner runtom i länet att ha en programpunkt med någon av författarna och musikerna Mirja Palo, Kerstin Tuomas Larsson, Thomas Marainen, Nina Nordvall Vahlberg, Lis-Mari Hjortfors eller Jan Johansson tillsammans med Susanne Rantatalo.

Nästa arrangemang är på tisdag då Jan Johansson och Susanne Rantatalo kommer till Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå.

På biblioteken kommer det också att finnas en utställning med fokus på de nationella minoritets- och urfolksspråken finska, meänkieli och samiska. I utställningen kan besökarna läsa om olika författare, lära sig mer om kulturarv och läsa texter på olika språk. Även en digital utställning finns under hela kulturarvsåret på Bibblo.se/min-berättelse. Där kan besökaren lyssna på inspelade berättelser och dela med sig av sina egna tankar om kulturarv, språk och litteratur.

– Vi hoppas att många med samiska, finska eller tornedalska rötter kommer dela med sig av sin egen berättelse på sitt eget språk, säger projektledare Milka Jafri vid Resurscentrum för litteratur

Projektet drivs av Resurscentrum för litteratur, Region Norrbotten, Regionbibliotek Norrbotten och Biblioteken i Norrbotten med finansiering från Statens kulturråd och Region Norrbotten.