Här är bästa fynden på marknaden

Tomtar, babblare och en hel skidutrustning till barnen. Där har ni några av klippen som gjordes på den stora fyndmarknaden i Arcushallen.

Sandra Lundberg Eriksson och Ola Norstedt hade köpt mjuka leksaker till Ebba, sex månader.

Sandra Lundberg Eriksson och Ola Norstedt hade köpt mjuka leksaker till Ebba, sex månader.

Foto: Jonny Vikström

Luleå kommun2019-10-26 13:05

Fyndmarknaden får räknas till en av årets stora folkfester i Luleå. Inomhushallen i Karlsvik fylls två gånger om året till bristningsgränsen av prylar. Det är lång kö i entrén och som vanligt råder ett organiserat parkeringskaos i terrängen utanför.

Många barnfamiljer drog runt i vimlet, fullastade med sportutrustningar. Frans Bergman hade köpt hockeyklubbor för 40 kronor styck och en utrustning med skidor, pjäxor och stavar till ett av barnen för 500 kronor.

– Det ser ut att vara i bra skick och det känns som ett bra pris, sade Frans Bergman.

Andra hade siktet inställt på leksaker.

Två som slog till snabbt var kusinerna Sixten och Love Carré, som köpte var sitt leksaksgevär. Ett av dem sköt skumgummiskott, det andra hade ett häftigt ljud och sköt ljusstrålar.

– Ditt gevär låter som att den skjuter laser på riktigt, som i Star Wars, sade Love till Sixten.

Sandra Lundberg Eriksson och Ola Norstedt gjorde ett klipp när de köpte tre mjuka Babblare för 35 kronor styck till Ebba, sex månader.

– De här stora kostar ungefär 150 kronor nya. Ebba tittar på tv-programmet med Babblarna och hon blir helt lyrisk av dem. Hon sprattlar och hojtar, säger Sandra Lundberg Eriksson.

Två prydnadstomtar hade Emilia Backgård kommit över för totalt 50 kronor.

– Jag tyckte de var söta. Jag gillar julen men har inte så mycket julsaker. Jag är nästan alltid här när det är fyndmarknad. Alltid hittar man något som är bra, säger Emilia Backgård.

Klipp för en barnfamilj. Frans Bergman hittade både skidutrustning och hockeyklubbor.
Klipp för en barnfamilj. Frans Bergman hittade både skidutrustning och hockeyklubbor.
Karta: Arcushallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!