Just nu: Ormbergets skidspår öppnar

Om allt går som det ska är det skidpremiär ikväll.

Nu får skidentusiasterna äntligen sin skidpremiär.

Nu får skidentusiasterna äntligen sin skidpremiär.

Foto: Björn Nyström

Luleå kommun2019-10-29 14:39

Förra veckan kunde vi rapportera om att skidspåret på Ormberget kunde vara åkvänligt inom en snar framtid, men då hängde det på att de skulle kunna göra tillräckligt mycket konstsnö för att få ihop ett spår. Men makten satt hos vädret då gränsen för konstsnö går vid fem minusgrader. 

Under tisdagen kom de glädjande nyheterna för alla skidfantaster; en del av Ormbergets skidspår kommer att stå klart för åkning under tisdagskvällen.  

– Om det inte skulle hända något oväntat så ser det ut som att det går att öppna något ikväll. Vi siktar på att få upp en tredjedel av slingan, säger Fredrik Ljungberg, arbetsledare för idrottsplatserna i Luleå. 

Slingan på Ormberget kommer att dras mellan starten och skidskyttestadion, vilket utgör ungefär en tredjedel av den 2,5 kilometer långa sträckan. 

– Om det är -5 och -6 hela tiden till nästa vecka så kan hela spåret vara draget. Men det är en önskebild såklart. Blir det under -4 så händer det inte så mycket, säger Fredrik Ljungberg, arbetsledare för idrottsplatserna i Luleå

Öppnar sträckan tidigare än vanligt?

– Det är tidigare än vanligt. Vi hade den här slingan i fjol men då regnade den bort. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!