Öberg medveten om personangreppen

Anders Öberg, S-ordförande i Luleå, är medveten om personangreppen i kommunalrådsstriden och förstår Nadja Ståhls kritik. "Nomineringstider är den sämsta perioden för oss", säger han.

"Olyckligt att man inte pratar gott om varandra", säger S-ordförande Anders Öberg apropå Nadja Ståhls upplevelse av att vissa tongivande S-profiler har smutskastat Lenita Ericson.

"Olyckligt att man inte pratar gott om varandra", säger S-ordförande Anders Öberg apropå Nadja Ståhls upplevelse av att vissa tongivande S-profiler har smutskastat Lenita Ericson.

Foto: Arkiv

Luleå kommun2019-12-05 05:00

Nadja Ståhl har varit öppen med sin kritik mot nomineringsprocessen inom S i sociala medier och Anders Öberg har tagit del av tankegångarna.

– Jag har även pratat med Nadja. Man får respektera det som hon upplevde i Stadsviken Malmudden inför nomineringsmötet.

Han känner själv till tonläget inom partiet i kommunalrådsstriden.

– Olyckligt att man inte pratar gott om varandra. Nomineringstider är den sämsta perioden för ett parti, då medlemmarna väljer sida och person. Då kan det också saker sägas, som inte alltid är balanserade.

Som S-ordförande säger sig Anders Öberg annars ha varit tydlig med hur processerna och diskussionerna ska föras.

– Vi ska prata gott om de kandidater vi tror på, inte tvärtom, och hela tiden väga orden.  

Att inflytelserika S-profiler är medlemmar med rösträtt i flera av S-föreningar ser han däremot inte som ett problem.  

– Man ska kunna vara aktiv i flera föreningar.  

Får inte vissa personer mer makt då?

– Det finns nackdelar med alla demokratiska system. I slutändan är det ändå representantskapsmötet som väger tyngst, och där har ombuden bara en röst.  

Anders Öberg beklagar att Nadja Ståhl valde att lämna Stadsviken Malmuddens S-förening, även om hon ännu är kvar  i Progressum.

– Tråkigt. Nadja Ståhl har annars ett stort engagemang i partiet, samtidigt som hon pluggar till sjuksköterska och är studentordförande i Vårdförbundet. Jag imponeras av hennes kapacitet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!