Det är inte första gången som ett Luleålag försöker att etablera sig i division I.
Brooklyn Tigers har två gånger försökt att göra en satsning, men misslyckas båda gångerna med konkurs som följd.
Nu tar en ny förening över stafettpinnen och gör en satsning.

<span class="mr">Vänder sig till juniorspelare
</span>Luleå Rebels tar över Sunderbyns plats i division I nästa år. I onsdags utsågs en styrelse och nu börjar jakten efter spelare och sponsorer.
- Det är viktigt att hålla koll på ekonomin. Vi beräknar omsätta 700.000 kronor. För att uppnå detta kommer vi att försöka att nå ut till lokala sponsorer och genom lottförsäljning, sen får vi även in matchintäkterna, säger Luleå Rebels ordförande Arne Rönnbäck.
Rebellerna kommer främst att vända sig till spelare som spelat juniorhockey i Luleå men sedan tvingats att flytta från kommunen för att få fortsätta att spela hockey.
- Vi har tio, tolv namn som är intresserade att spela med oss, men vi väntar med att släppa dem, säger Rönnbäck.
De siktar på att knyta upp en tränare inom kort.
- Vi kommer att satsa hårt, då kommer vi givetvis att kräva det av våra spelare och tränare också, säger Arne Rönnbäck och fortsätter.
- Årets målsättning blir att etablera sig i toppen av division I. Sen hoppas vi kunna ta hand om de spelare i juniorlaget som inte får plats i Luleå Hockeys A-lag och med deras hjälp avancera till allsvenskan.

<span class="mr">Positivt från Luleå Hockey
</span>Luleå Hockey välkomnar Rebels initiativ.
- Det är ett lyft för länets hockey, säger Lars Modig.
Hur kommer ni samarbeta med Luleå Rebels?
- Det är lite tidigt att börja prata om samarbete. Men vi försöker hela tiden att ha samarbetspartners inom länet. Jag var personligen väldigt orolig över länets ishockeyframtid, men det här visar att vi är på rätt väg.

<span class="mr">Matcher i Coop Arena
</span>Luleå Rebels kommer att spela många av sina matcher i Coop Arena och hoppas på mycket folk.
- När vi möter Piteå och lag runt staden kommer det förhoppningsvis mycket folk. Då känns det inte som att B-hallen räcker till, säger Rönnbäck.