Totalt 70 stycken hästintresserade barn och ungdomar hade anmält sig. Det var långt över förväntningarna berättar ridläraren Jenny Thorin.

– Vi anordnade en käpphästtävling i höstas och då var det inte alls lika många anmälda. Uppenbarligen finns ett intresse för käpphästar och vi ser att det växer. Det har varit stort i Finland tidigare och nu har det börjat komma till Sverige. Vi har nyligen köpt in speciella hinder som är till för käpphästar, så det lär bli fler tävlingar, säger hon.

Hopptävlingen var anordnad precis som om det vore en med riktiga hästar. Totalt hölls fyra klasser med olika hinderhöjder, lägsta var 20 cm och högsta var 75 cm. På plats fanns en domare som tog tid och markerade rivningar. I en av klasserna gjordes även en stilbedömning där domaren tittade på rytm och följsamhet.

Jennie Eriksson hade tillsammans med kompisen Tuva-Li Svärd anmält sig till den första klassen. De har båda två tävlat med käpphäst förut och var taggade inför start.

– Jag har aldrig varit på en tävling som varit lika välordnad som den här. Det känns lite pirrigt men också roligt, säger Jennie Eriksson.

– Det känns lite nervöst. Jag tävlar med en käpphästen Archie som jag har tillverkat själv, säger Tuva-Li Svärd.