Läs mer: Jagas av polis.

När mamman till en av flickorna sätter sig i vittnesstolen har det gått några år sedan de påstådda händelserna i en by utanför Luleå. Övergrepp av den 51-årige mannen som ska ha pågått under en tid mot fyra flickor mellan åtta och elva år gamla. Det har handlat om allt från uppvisande av porrfilmer och kondomer, till massage och bastubad.

Den misstänkte mannen medger vissa omständigheter men förnekar brott.

Artikelbild

En fasansfull sanning målades upp i Luleå tingsrätt på onsdagen.

För mamman har historien etsats sig fast i medvetandet som en fasanfull mardröm.

– När hon kom hem var hon fruktansvärt ledsen, och det tog flera dagar innan hon kunde sätta ihop de här händelserna, säger kvinnan under rättegången där den 51-årige mannen står åtalad för fyra fall av sexuellt ofredande.

I det här fallet ska mannen frågat om han skulle massera dottern och om hon ville se honom naken. Han ska även ha bett henne klä av sig.

– När man nämnde det här efteråt, då ville hon inte prata om det. "Nej, mamma. Det är äckligt."

Det här är händelser som i förlängningen har slagit sönder tillvaron för familjen.

– Det är jättejobbigt fortfarande. Inte ens jag får komma in när hon duschar och hon döljer sin kropp med stora kläder. Det har varit fruktansvärt – och är det fortfarande, säger mamman.

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha köpt en bh och ett par trosor till hennes dotter.

– Det är starka berättelser av de här barnen. Sammantaget ger de stöd åt varandra, säger kammaråklagare Klara Dahlström i sitt slutanförande där hon yrkade på fällande dom för 51-åringen, för brott med ett straffvärde på fyra till fem månaders fängelse.

Klara Dahlström gick sedan till skarp verbal attack mot 51-åringen, som påstås ha uppmanat en av flickorna att gifta sig med honom och sedan rymma tillsammans med honom.

– Jag blir illa berörd av hans inställning.

Åklagaren hävdade att 51-åringens förklaringar var orimliga.

– Allting det här osar sexualdrift från hans sida, säger Klara Dahlström.

Marko Tuhkanen, advokat som försvarade 51-åringen, slog fast att det som framkommit pekade i riktning mot att flickorna pratat ihop sig. Han menade också att stödbevisning saknades för att gärningarna skulle vara styrkta.

– Barn är lättpåverkade och barn har fantasi. Åtalen ska ogillas i sin helhet, säger Tuhkanen.

Advokaten ansåg också att förevisandet av kondomer var handlingar av sexualupplysande karaktär.

– Sedan, om det är olämpligt, det får andra bedöma

Ett vittnesmål visade också enligt Marko Tuhkanen att flera fall av de påstådda gärningarna kunde vara preskriberade. Om det fanns tvivel skulle dessa åtalspunkter ogillas, menade advokaten.

Dom meddelas om en vecka.