Vinnaren av hållbarhetspriset inspirerar branschen

En holistisk syn på hållbarhet och flest certifierade projekt enligt miljöbyggnad silver i Luleå – Årets hållsbarhetspris tilldelas HSB Norr.

Christine Aspgren och Nea Goldkuhl tog emot priset.

Christine Aspgren och Nea Goldkuhl tog emot priset.

Foto: Alva Thiger

Luleå2022-06-03 22:12

Årets hållbarhetspris tilldelas det företag eller den verksamhet som arbetar strategiskt för hållbarhet såväl socialt som ekonomiskt och miljömässigt, till exempel genom socialt ansvarstagande, energieffektivisering och miljöinnovationer. Företaget ska arbeta långsiktigt och visa en handlingskraft i det konkreta genomförandet.

Utmärkelsen går till HSB Norr. Christine Aspgren och Nea Goldkuhl tog emot priset.

– Vi är otroligt tacksamma. Stort tack till alla medarbetare, kunder och medlemmar. Nästa år fyller HSB 100 år. Vi har gjort en hållbarhetsresa i 100 år och vi kommer göra det i hundra år till, säger Christine Aspgren.

Vad betyder priset?

– Det är ett erkännande på att vårt hållbarhetsarbete syns och gör skillnad, säger hon.

– Nu kommer vi synas ännu mer och kunna hjälpa ännu fler företag att bli hållbara, säger Nea Goldkuhl.

Hur ska ni fira?

– Det är många kollegor som sitter och väntar på besked så vi ska höra av oss till dem. Nu firar vi, säger Christine Aspgren.

Motivering: "HSB Norr visar upp en holistisk syn på hållbarhet, vilket synliggörs genom deras systematiska och strategiska arbete för miljömässig och social hållbarhet. Företaget arbetar i en bransch där hållbarhet kan vara en utmaning i sig, men genom sina initiativ är de en inspiration för såväl hela branschen som för sina kunder. Bland annat har företaget flest certifierade projekt enligt miljöbyggnad silver i Luleå, vilket innebär ett tryggt, hållbart och miljövänligt boende."

Årets hållbarhetspris

Sponsor är Meta och juryordförande är Lisa Sig Olesen och Daniel Häggström.

Nominerade:

HSB Norr. Mattias Lundström, Nea Goldkuhl.

Alviksgården, Mikael Hugoson.

Bastard Burgers. Simon Wanler, Niclas Öberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!