Det här är inte första gången Jonatan Rönnkvist tar ut svängarna när det gäller semlor.
– I förra veckan hade vi en proteinberikad semla som innehöll vassle, vanilj och nötkräm. Men den var kanske inget för den breda massan, utan framför allt för de som tränar mycket. Och innan jul hade vi en saffranssemla. Men då tyckte en del att vi var för tidigt ute, säger han.
Han är nöjd med sitt senaste verk.
– Jag tycker den är god. Och eftersom den är lite mindre än vanliga semlor så behöver man inte ha dåligt samvete om man äter en, säger han.
Hur många har ni sålt?– Vi gjorde mellan 200 och 300 stycken, och nu är det bara ett fåtal kvar. Och då är det ändå måndag. Så det blev succé, säger han.
Huruvida den är stans godaste låter han andra avgöra.
– Jag har inte smakat alla de andras semlor. Men jag tror vi står oss ganska bra, säger han.
Men Jonatan Rönnkvist har fler semmelvarianter på gång.
– Det kan bli en blåbärssemla nästa vecka. Jag har testat det förut, och det är är riktigt gott. Men jag funderar även på att göra en lemon curd-semla. Det skulle också kunna bli bra, säger han.
Fotnot: Årets Fettisdag är tisdagen den 13 februari.