Bakterier i mjölken

Släng mellanmjölken från den 15 och 16 juni från Luleå mejeri, stämplad med siffrorna 1001 i botten på paketet. Slå dessutom ut minimjölk, lättmjölk, standardmjölk och vispgrädde med tillverkningsdag den 16 juni och med siffrorna 1001 i botten. I dessa produkter kan finnas bakterier som kan ge magbesvär.

LULEÅ2006-06-21 16:20
I lördags uppstod ett fel i produktionen på Luleå mejeri, vilket innebar att opastöriserade mjölkprodukter kom ut på marknaden.<BR>Nu har Norrmejerier dragit tillbaka 70.000 olika mjölkprodukter, lite mer än man behöver, för att vara på den säkra sidan. Men fortfarande kan det finnas opastöriserad mjölk i kylskåpen i Norrbotten.<BR>? Vi upptäckte det dels när vi fick kundreaktioner om att mjölken luktade och smakade illa, berättar kvalitetschef Birgitta Sjögren på Norrmejerier i Umeå.<BR>? Dessutom upptäckte vår personal i Luleå i samma skede att någonting var fel.<BR>Bakterierna i opastöriserade mjölk kan vara ganska aggressiva, men det finns inga tecken på att svåra sjukdomar kan orsakas av mjölken från Luleå mejeri.<BR>? Våra kobesättningar här uppe är ju generellt sett friska, vi är förskonade från farliga bakterier, säger Birgitta Sjögren.<BR>Kunderna får pengarna tillbaka om de tar kontakt med Norrmejerier forum.<BR>? Men vi vill gärna att de när de ringer har förpackningarna kvar och kan kontrollera att det står 1001 i botten på förpackningarna, säger Birgitta Sjögren.<BR>? Det är som sagt bara mjölk från Luleå mejeri som är drabbad och den har denna stämpel. Umeå mejeri har en annan stämpel.<BR>? Det är väldigt sorgligt att det här har inträffat, säger Birgitta Sjögren.<BR>? Jag har varit anställd på Norrmejerier i 22 år och det har aldrig hänt så länge jag har jobbat här.<BR>Norrmejerier har skärpt sina rutiner för att något liknande inte ska hända igen.<BR><STRONG>Du kan läsa mer om detta i torsdagens Norrbottens-Kuriren.</STRONG>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om