Bildextra: Titta in i Luleås nya restaurang

I dag slog Luleås enda renodlade indiska restaurang upp sina dörrar.

Farooq, Najam och Rauf är kockarna som lagar den indiska maten på Taj Mahal.

Farooq, Najam och Rauf är kockarna som lagar den indiska maten på Taj Mahal.

Foto: Andreas Walitalo

Luleå2015-04-07 17:31

Den nyöppnade restaurangen Taj Mahal i Folksamhuset breder ut sig över 261 kvadratmeter och har cirka 80 sittplatser. Här serveras det en indiskbuffé till lunch medan man till middagen får välja fritt bland menyns olika rätter.

– Vi satsar på indiskt rakt igenom, allt från kockarna till inredningen kommer från Indien, säger Abdullah Ali Abdullah, servitris och bror till ägaren Khalid Ali Shakeer Al-Attabi.

De tre kockarna som lagar den indiska maten har till sin hjälp en speciell lerugn att baka naan-bröd i och en tandorigrillugn till bland annat kycklingen. Allt för att maten ska få den rätta indiska smaken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om