Charkbolag slås ihop

Hugosons går samman med Scan-ägda Nyhléns Chark i Skellefteå. Det nya bolaget beräknas få en dominerande ställning i de fyra nordligaste länen. ? Vi höll på att konkurrera ihjäl varandra, att gå samman och bli större är bättre, säger Mikael Hugoson som blir VD för det nya bolaget.

LULEÅ2005-07-12 06:30
Under de senaste två åren har Hugosons i Luleå och Nyhléns Chark i Skellefteå slagits mycket hårt om kunderna i Västerbotten. Konkurrensen har tärt på de båda företagens ekonomier. För Nyhléns ägare blev det för kostsamt och han tvingades sälja bolaget till Swedish Meat i förra månaden.<br>Hugosons har heller inte gått skadelöst.<br> ? Vi har minskat vår omsättning från 300 miljoner till 200 på grund av den hårda konkurrens i Västerbotten och Nyhléns har också drabbats. Genom samgåendet slipper vi ha två halvsvaga företag och får i stället ett starkt som kan utvecklas, säger Mikael Hugoson.<br>Nedskärningar<br>Det nya företaget Nyhléns & Hugosons får 270 anställda i sammanlagt sju anläggningar i Luleå, Skellefteå, Ullånger och Lunde. Troligen blir det nedskärningar när olika samordningar genomförts.<br>Mikael Hugoson vill inte säga något om det innan förhandlingar inletts med de fackliga organisationerna. Klart är i alla fall att det nya företaget ska komma igång 1 september. Bolaget beräknas få en omsättning på 500 miljoner kronor.<br>Hugosons och Swedish Meat kommer att äga hälften var i det nya bolaget. Mikael Hugoson blir VD i det nya bolaget medan Rune Routuvaara blir vice VD och platschef i Luleå. Swedish Meats Peter Rasztar blir styrelseordförande.<br>Huvudkontor i Luleå<br>Företagets huvudkontor kommer att placeras i Luleå.<br> ? Vi räknar med att ta hand om all grisslakt i de fyra nordligaste länen och 80 procent av alla nötdjur.<br>Eftersom det nya bolaget kommer att få en dominerande ställning i norra Norrland måste Konkurrensverket först godkänna affären.<br><br>jackie.bortz@kuriren.com<br>0920/375 78
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om