Currywurst

Jag har ätit currywurst i både Dortmund och Mönchengladbach. Och visst kan Luleåversionen få mig att drömma mig bort till parken utanför Westfalenstadion.

Foto: Jonas Andersson

Luleå2017-08-31 15:01

En av de saker jag alltid gör när jag är i Tyskland är att äta currywurst. Dels för att det helt enkelt känns bra, för att de är så himla tyskt och liksom hör till. Men också för att det är oerhört gott.

Därför är det helt givet. När currywursten kommer till stan ska jag äta currywurst.

Och jag blir inte besviken. Möjligtvis är korven lite kall, men i övrigt håller rätten förvånansvärt hög kvalitet. Kanske förstärks mitt positiva intryck av att personalen är tysk och att jag hör att de pratar om mig som "der junge mann", men jag tycker att det är gott. Riktigt gott.

Korven har bra smak och konsistens och såsen är definitivt av högt snitt. Den har en tydlig smak och en bra balans mellan tomat och curry.

Så för all del, ät en currywurst innan matmarknaden rullar vidare.

Restaurang: Namnlöst. "Wir haben keinen namen", säger grillmästaren när jag frågar.

Maträtt: Currywurst.

Pris: 60 kronor.

Betyg: 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om