Efter Arkipelag – så ska lokalen användas

26 januari lämnar Mari Wigren och Restaurang Arkipelag området Kuststad. Planen är att det fortsatt ska vara restaurangverksamhet i lokalen.

Det är fortfarande full fart i restaurangen i Kuststad men i slutet av januari lämnar den nuuvarande krögaren. Ägaren vill att det fortsatt ska vara restaurangverksamhet i lokalen och diskussioner förs med nya krögare.

Det är fortfarande full fart i restaurangen i Kuststad men i slutet av januari lämnar den nuuvarande krögaren. Ägaren vill att det fortsatt ska vara restaurangverksamhet i lokalen och diskussioner förs med nya krögare.

Foto: Anders Appelgren

Luleå2023-11-21 19:30

Förra veckan kunde vi berätta att Mari Wigren, ägare till Restaurang Arkipelag, väljer att lägga ner restaurangen i Kuststad i slutet av januari. Mari Wigren väljer att satsa allt på de två restauranger hon nu driver i Piteå och hyreskontraktet i Luleå avslutas två år i förtid. Hon har hållit igång verksamheten i tre år men det har inte varit en lätt period.

Starten hösten 2020 blev tuffast tänkbara. Efter bara några veckor tvingades restaurangen stänga på grund av covid och de restriktioner som infördes. Lägg till det andra faktorer som inte gått att påverka som ökade levnadskostnader, lågkonjunktur och ett utdraget vägarbete i området.

– Hon har inte haft det lätt. Men jag måste säga att hon har hållit igång det bra i tre år, säger Per Erlandsson, Granec, som äger lokalen tillsammans med Nåiden.

Restauranger har det tufft i tider som dessa men att det ska fortsätta vara restaurangverksamhet i lokalen är självklart för Per Erlandsson. Han bor själv i Kuststad och restaurangen byggdes för att skapa ett mervärde i det nya bostadsområdet. 

– Det har varit vårt mål från första början, att ha något som gynnar området. Man ska kunna gå ner dit och käka, ta ett glas vin eller en öl och surra på med grannarna, säger han.

Ingenting är klart men det förs diskussioner med några intresserade krögare.

– Det är tre eller fyra som hört av sig, säger Per Erlandsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!