En lyxig galameny

Är det stor galafest så går det inte att spara på maten. I alla fall är det nog svaret du får om du frågar arrangörerna till fredagskvällens näringslivsgala i Luleå.

Kocken Michael Björklund beskriver menyn

Kocken Michael Björklund beskriver menyn

Foto: Roland S Lundström

Luleå2011-05-13 22:01

Och sparades på lyxen gjorde det inte heller, men det var dessutom en norrbottnisk touch på det hela med både löjrom och renytterfilé.

Eller vad sägs om:
Förrätt: Dillsmaksatt laxtartar med Västerbottenostcreme, löjrom och kavringskrutonger .
Vin: Hardys Nottage Hill Riesling.
Varmrätt: Renytterfilé med svamp och grönsaksragu, sky och timjanemulsion samt potatis och jordärtskockskompott.
Vin: Nederburg Foundation Cabernet Sauvignon Shiraz.
Dessert: Lättfrusen mjölkchokladmousse med hjortronsorbet och chokladfnös.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om