Och sparades på lyxen gjorde det inte heller, men det var dessutom en norrbottnisk touch på det hela med både löjrom och renytterfilé.
Eller vad sägs om:
Förrätt: Dillsmaksatt laxtartar med Västerbottenostcreme, löjrom och kavringskrutonger .
Vin: Hardys Nottage Hill Riesling.
Varmrätt: Renytterfilé med svamp och grönsaksragu, sky och timjanemulsion samt potatis och jordärtskockskompott.
Vin: Nederburg Foundation Cabernet Sauvignon Shiraz.
Dessert: Lättfrusen mjölkchokladmousse med hjortronsorbet och chokladfnös.
En lyxig galameny
Är det stor galafest så går det inte att spara på maten. I alla fall är det nog svaret du får om du frågar arrangörerna till fredagskvällens näringslivsgala i Luleå.
Kocken Michael Björklund beskriver menyn
Foto: Roland S Lundström
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!