Hon är ordförande för Personskadeförbundet (RTP) där många av medlemmar är beroende av rullstolar.
– Det handlar ofta om stora eldrivna rullstolar och de kommer inte in på Storgatan, säger Zackari.
RTP har lämnat lokalerna och föreningen saknar för närvarande kansli.
– Vi har våra medlemsmöten på Sundsgården, säger Zackari.
Enligt henne hade HSO (handikappföreningarnas samarbetsorgan) gamla lokaler på Kronan bättre tillgänglighet. RTP har även ett annat skäl för att lämna de de nya lokalerna – det kontor föreningen fick sig tilldelat beskriver hon som "en telefonhytt".
– Där kunde inte heller våra medlemmar komma in. Och hissen, en av våra medlemmar beskrev den som hemsk och vågar aldrig använda den igen, säger Marja Zackari.
Kuriren har berättat om hissolyckan i HSO:s lokaler på Storgatan där en rullstolsburen man skadades.
Fastigheten ägs av Lulebo och vd Anders Sandberg beklagar hissolyckan i handikappföreningarnas lokaler. En olycka han menar kunnat undvikas.
– Det är en varuhiss, den får inte användas av personer, säger han och fortsätter:
– Vi har inte HSO som hyresgäst utan vi hyr ut lokalerna till tekniska förvaltningen. I befintligt skick. Det här är väldigt olyckligt men vi har aldrig motsatt oss att bygga en personhiss där. Det gör vi gärna men vi måste få en beställning först.
Som Kuriren berättat hyr tekniska förvaltningen i sin tur ut lokalerna till socialförvaltningen. Som för sin del upplåter lokalerna till HSO som ett föreningsstöd till de 24 handkappföreningar som har tillgång till dem.
Kommunens fastighetschef Mikael Wänstedt kan inte erinra sig några krav på en personhiss från vare sig HSO eller socialförvaltningen.
– HSO tittade på lokalerna innan de flyttade in så de var medvetna om hur det var. Det fanns en åtgärdslista men den hann vi knappt med för de ville in i lokalerna på en gång. Det var full speed, det gick oerhört fort, säger Wänstedt.
På åtgärdslistan fanns dock inget om hissen enligt Wänstedt. Socialförvaltningen hävdar att hissfaran var en nyhet för dem. Frågan ska nu utredas av kommunen.
Hissen finns kvar sedan TV4 hyrde lokalerna. Tanken var att HSO skulle nyttja en vanlig rullstolsramp för in- och utpassage till lokalerna. När hissen nu stängts av efter olyckan får rörelsehindrade ta sig in via Rådstugatan, en omväg men med hiss.
Till sist en rättelse, DHR står för Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder.