Nu har han 450 anställda, koncernen omsätter i år 300 miljoner kronor.
Det kan bli mer.
- Det är viktigt att politikerna inte är rädda för att avveckla kommunal drift. Boden har beslutat att privata företag får utöva hemtjänst. Luleå gör inte det. Jag skulle gladeligen erbjuda ett privat alternativ. Vi har också avsikten att driva dagcenter för funktionshindrade. Luleå är inte med på det.
Det senaste han startat är godiskedjan Candy corner, med första butiken på Home center i Luleå.
- Godismarknaden är spretig. Det saknades något med stort utbud och tydligt koncept. Vi satsade på utformningen av butiken och driver kafé och glassbar.
Ständig rörelse
Målet är fem godsbutiker i Norrland inom tre år. Därefter satsning söderut.
Hans bolag samlas i koncernmodern Leana förvaltning.
- När tillfället dykt upp, eller när jag fått en idé, har jag kört på. Jag tog till mig orden från BDX förre vd Eje Eriksson att i en föränderlig värld ligger tryggheten i rörelse och inte i stillastående.
Hans farfar körde taxi i Sollefteå. Fadern drev senare taxi i Luleå. Och Peter, civilekonom som jobbat som revisor, satte sig i taxibilen i slutet av 1980-talet.
Med avregleringen blev det kämpigare. I stället blev det bussar. Nu är de också borta. I stället driver Peter Näslund godstrafik och budbilar. Viss trafik utförs för egna företags räkning, som fruktleveranserna till företag, en idé han skådat i Stockholm. Andra av hans bilar skjutsar personer med behov av personlig assistans. Sådan verksamhet driver han via Din förlängda arm. Bakgrunden är personlig.
- Min före detta sambo fick MS och efter en tid hade vi personlig assistans via kommunen. Vi var inte nöjda. Jag läste på och såg att man kunde ha privata alternativ så jag startade det, säger Peter Näslund.
Senare blev det här stor verksamhet, nu har Din förlängda arm 110 uppdrag i landet. Varje uppdrag kräver i snitt omkring fyra anställda så koncernens anställda samlas i huvudsak här.
Med köpet av Länsbygg blev Peter Näslund stor fastighetsägare. Mycket har sålts.
- Vi ville krympa och betala skulder. Nu är det lagom, vi är mellanstora i Luleå och har skolfastigheter i Boden. Via bostäderna har vi också möjlighet hjälpa assistanskunder med bostäder, det var en idé från början.
Kör hellre själv
Peter Näslund gick ur friskoleföretaget Norrskenet.
- Vi kom till en punkt då vi hade tre skolor. För att komma vidare behövde vi utveckla ordentligt. Finns det de som är bättre på att utveckla bör de få göra det. Jag sålde.
Peter Näslund startade riskkapitalbolag och gick in i IT-företag. Han har gått ur några. Möjligen avvecklas riskkapitalbolaget, det tar lång tid innan företagen blir färdiga och det känns bättre driva själv, resonerar han.