Linda Moestam, 28, var en av kvinnorna som trotsade enhetschefens uppmaning och polisanmälde de sexuella övergreppen mot en gravt dement kvinna i 70-årsåldern. Övergreppen skedde under hennes sista dagar på sommarvikariatet - sedan dess har hon slutfört sin utbildning till genusvetare.
Hennes erfarenheter från äldrevårdsomsorgen har gjort henne medveten om ett ämne som personal och chefer undviker i alla lägen men som på grund av händelsen i augusti har tvingats upp till ytan - de äldres sexualitet.
- Ingen talar om det eller utbildas i att hantera frågan. Det är ett stort problem, säger Linda Moestam.
Socialnämndens ordförande Margareta Bladfors Eriksson säger att ämnet är svårt och kan innebära ett etiskt dilemma över vad som ska vara accepterat och inte. Linda Moestam tror inte det är hela sanningen.
- Min uppfattning är att det finns en underliggande tro om att sexualiteten slocknar vid en viss ålder och att en del av människans liv är över när denne kommer till ett äldreboende. Sedan gör många en skillnad på män och kvinnor, säger hon.
Hur menar du?
- Jag anser bland annat att det finns ett förlegat synsätt om att äldre män fortfarande har sexuella drifter men inte äldre kvinnor. Och att mäns sexualitet i många fall anses vara mer acceptabel att uttrycka medan kvinnans inte förväntas vara lika framträdande. Det har också kopplingar till det här fallet och kan ha varit en av anledningarna till att ingen reagerade tidigare.
Det här är frågor som Linda Moestam bland annat vill arbeta med efter sin examen.
- Jag tycker det är ett jättestort problem som ingen vågar tala om eller ta tag i.