Frågan utreds av landstinget
Tjuväter personal på Sunderby sjukhus patienternas mat? Det ska landstinget ta reda på efter ett inslag i Nordnytt.
EXTRA PORTIONER. Matportionerna är kopplade till speciella kort, ett för varje patient. Dessutom görs några extra portioner.
Foto: Roland S Lundström
På fredagen beslutade ansvariga inom landstinget att starta en utredning för att se om uppgifterna som presenterades i Nordnytt stämmer.- Mitt första intryck är att det inte stämmer utan att svinnet ligger på en normal nivå. Exakt svar kommer vi att få inom ett par veckor, säger Göran Wallo som är chef för Division Service.Han säger att det datasystem som landstinget har är detaljerat och bokför varje portion och hur den används. Sammanställning av materialet beräknas ta ett par veckor.Josefin Lind är enhetschef för köket. Hon säger att leveranser av mat görs enligt ett mycket noggrant schema: avdelningarna skickar patientkort till köket som kopplar dagens lunch till dem. Men man gör också några extra portioner så att patienter som kommer in sent på förmiddagen också får mat.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!