Frågan utreds av landstinget

Tjuväter personal på Sunderby sjukhus patienternas mat? Det ska landstinget ta reda på efter ett inslag i Nordnytt.

EXTRA PORTIONER. Matportionerna är kopplade till speciella kort, ett för varje patient. Dessutom görs några extra portioner.

EXTRA PORTIONER. Matportionerna är kopplade till speciella kort, ett för varje patient. Dessutom görs några extra portioner.

Foto: Roland S Lundström

Luleå2009-09-26 06:00
Mat för miljoner försvinner på Sunderby sjukhus. Uppgifterna i torsdagens Nordnytt gör att landstinget startat en utredning. I programmet redovisades uppgifter om antalet portioner som serverades under årets fyra första månader. Det jämfördes med antalet inneliggande patienter under samma tid. Sammanställningen visade på en stor skillnad - att antalet portioner var mycket större än antalet inneliggande patienter. I programmet talades om en förklaring: att personalen äter mat som är ämnad för patienterna.Kanske inte stämmer
På fredagen beslutade ansvariga inom landstinget att starta en utredning för att se om uppgifterna som presenterades i Nordnytt stämmer.- Mitt första intryck är att det inte stämmer utan att svinnet ligger på en normal nivå. Exakt svar kommer vi att få inom ett par veckor, säger Göran Wallo som är chef för Division Service.Han säger att det datasystem som landstinget har är detaljerat och bokför varje portion och hur den används. Sammanställning av materialet beräknas ta ett par veckor.Josefin Lind är enhetschef för köket. Hon säger att leveranser av mat görs enligt ett mycket noggrant schema: avdelningarna skickar patientkort till köket som kopplar dagens lunch till dem. Men man gör också några extra portioner så att patienter som kommer in sent på förmiddagen också får mat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om