Fullt tryck på krogarna helgen före lön

På helgerna är det fullt tryck, men lite lugnare under veckorna. Så kan man sammanfatta läget för Luleås restauranger i slutet av januari.

Ingen minskning. Under helgerna är det fullt tryck på restaurangerna i Luleå och svårt att få bord, även om det är sista helgen innan lönen kommer.

Ingen minskning. Under helgerna är det fullt tryck på restaurangerna i Luleå och svårt att få bord, även om det är sista helgen innan lönen kommer.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Luleå2016-01-22 17:02

Januari är restaurangernas sämsta månad på året. Sista veckorna innan januarilönen kommer är det många som får hålla lite hårdare på slantarna. Då kanske restaurangbesök är sådant det går att spara in på.

Kuriren ringde runt till några av Luleås restauranger för att kolla bokningsläget sista helgen innan lönen kommer.

På restaurang CG har de inte märkt av någon större minskning av boknigarna under januari.

– Möjligen är det lite lugnare under veckorna och mer fokus på helgerna, berättar Henrik Leijon Sundqvist, som jobbar som servitör på restaurangen.

I kväll, fredag, är det nästa helt fullbokat. Med lite tur skulle det gå att få fram ett bord. Lördagen däremot är helt fullbokad.

Vid O´Learys i Luleå är det också fullt tryck både i kväll och på lördag.

– Det vi alltid märker av i januari är att folk är lite mer sparsamma med besök under veckorna. Men på helgerna vill man unna sig att gå ut och roa sig, säger Christer Andersson, delägare O´Learys Luleå.

Bilden är densamma hos alla de restaurtanger vi ringer upp.

– På helgerna är det i princip alltid fullbokat, oavsett vilken månad det är, säger Fredrik Sidevärn, delägare restaurang Bistro Norrland.

Han säger att man märkt av att det varit lite lugnare under veckorna, nu innan lönen kommer.

– Under veckorna har vi många företag som bokar här, men man har märkt av att inte de heller vaknat upp ordentligt efter julen, säger han.

Nyöppnade Tapas de Papá har också i princip fullbokat både fredag och lördag.

– Klart man märker av att det är januari, men på helgerna har vi alltid fullbokat, säger Fredrik Lundin, restaurangchef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om