Irlands nationaldag Saint Patrick's day (17 mars) firades traditionsenligt på Bishops Arms under måndagskvällen. Puben var full med besökare i gröna hattar och tröjor, med skummig ale och stout i glasen, samtidigt som Christer Engbergs Hardly Still Fresh and Young framförde gamla irländska folksånger från den provisoriska scenen.
Greger Svensson, 52 år, har älskat musiken ända sedan studentdagarna på Kåren i Luleå på 90-talet när Piteås stoltheter Molly MaGuire uppträdde där regelbundet.
– Men lyssna inte på de deprimerande texterna – de handlar bara om skilsmässor, mord och annat elände, säger Greger mellan Guinness-klunkarna.
Musikprofilen och gitarristen Micke Engman, 73, firar också Saint Patrick's Day för musikens skull.
– Det kom så mycket bra därifrån – Thin Lizzy, Gary Moore och många andra.
För Lage Lundberg, 49 år, väcktes kärleken till Irland vid ett besök i Dublin för snart 20 år sedan.
– Jag känner mig hemma i allt detta. Musiken och gemenskapen gör att man aldrig behöver sitta ensam vid bordet, säger Lage som planerar att resa åter till Irland framöver.
Köpenhamnsborna Birthe och Jan Demskov, som köpte ett fritidshus i Harads för några år sedan, kom även de till Bishops för att fira Irlands nationaldag.
– Vi upptäckte den irländska musiken på en festival i södra Danmark för länge sen och har älskat den sedan dess, säger Jan Demskov.
Samtidigt var det knappt några irländare på puben i afton, en stor skillnad jämfört med för bara några år när många gästarbetare från Den gröna ön var med och byggde Facebooks datacenter.
– Det kunde gå väldigt livat till på krogarna i Luleå då. Polisen hade fullt upp med irländarna, både vad gäller alkohol och droger, säger ordningsvakten Fredrik Andersson.
– I Sverige säger bartendern stopp om folk blir för överförfriskade och irländarna hade svårt att acceptera det, säger kollegan Carl-Magnus Helgegren.