Här är menyn för årets studentbal i Luleå – klassikern blir kvar

Även om det är drygt ett par månader kvar till årets studentbaler pågår förberedelserna för fullt.
Tisdagen den 10 juni är det dags för den första av två baler och menyn är spikad.

Om drygt två månader är det återigen dags för studentbaler i Luleå.

Om drygt två månader är det återigen dags för studentbaler i Luleå.

Foto: Kurt Engström

Luleå2025-03-30 18:00

Den första av de två baler som arrangeras för Luleås studenter äger rum tisdagen den 10 juni och den andra kvällen efter, den 11 juni.

Från och med klockan 16.00 är det traditionsenligt mingel i Stadsparken och klockan 18.00 öppnas dörrarna till hotellet där 2025 års studenter bjuds på fördrink för att en timme senare förflytta sig till festivitetssalen för en trerättersmiddag.

undefined
Christopher Kidd har tagit över planeringen av studentbalerna på Stadshotellet i Luleå.

Som vanligt är det Stadshotellet som står värd för arrangemanget och nytt för i år är att hotellet även sköter hela arrangemanget.

Christopher Kidd, eventansvarig, ser fram emot balkvällarna.

– Absolut. Det är precis sådana här saker som är roliga och det är en tradition som man för vidare, säger han.  

Biljettförsäljningen är i full gång och enligt Christopher Kidd så är den första balkvällen nästan slutsåld.  

För två år sedan höjdes biljettpriset för studentbalen ganska rejält, från 995 kronor till 1 250 kronor per person. Enligt arrangören berodde det på inflationen. Priset för en biljett ligger även i år på 1 250 kronor. 

– Vi har valt att hålla biljettpriserna precis på samma nivå som förra året. Det är ju mycket pengar för studenterna, men det blir en rolig kväll, säger Christopher Kidd.  

När det kommer till maten blir det inga större överraskningar. Huvudrätten blir en klassiker i sammanhanget – oxfilé. 

– Ja, precis. Och vi tycker att den hör till balen på något sätt. Och köttet är svenskt. Vi på hotellet har tagit ett aktivt val att bara handla svenskt kött, säger han.

Även förrätten, bakad regnbåge med räkor, är ett beprövat kort. 

– Vi körde samma på Luleå 54 och alla uppskattade den, säger Christopher Kidd.

Här är årets meny:

Förrätt: Lättrimmad bakad regnbåge med marinerade räkor, ört och fänkålscrudité, limeyoghurtmajonais, krutonger.

Dryck: 1 glas vitt vin alt. 1 öl eller alkoholfritt

Varmrätt: Svensk oxfilé, potatisterinne, örtsky, tryffelemulsion, tomat och silverlökssallad.

Dryck: 1 glas rött vin alt. 1 öl eller alkoholfritt

Dessert: Fläderpannacotta, proseccogelé, rabarber och jordgubbskompott, havrefras.

Dryck: Kaffe/Thé

Det vegetariska alternativet är inte spikat än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!