I gummistövlar och med en trädgårdskniv går Emma Nilsson mitt bland grönsakerna i det stora grönsakslandet.
– Det är första gången jag plockar så här själv, säger hon och visar vad hon har i påsen.
Dill, salladslök, rädisor, sallad och potatis är något hon hunnit plocka.
– Jag har köpt två färdigplockade påsar, men nu plockar jag en påse bara för att det är rofyllt och för att det är trevligare att gå här än i en affär, säger hon.
Alexander Dahlquist är trädgårdsmästare på företaget Bondgården Bälinge. Han berättar att säsongen börjar gå mot sitt slut så det kommer färre människor, men ett tjugotal har plockat den här helgen.
– Jag kan säga att det här är populärt. Det känns som vi går mot en tid när folk vill bli mer gröna av sig och efterfrågar närodlat, säger han.
En annan trend är det ekologiska. Folk har blivit mer medvetna.
– Jag tror det har blivit mer viktigt med åren. Jag köper gärna svenskproducerat och ekologiskt. Inte så att jag tänker att jag måste göra det, men jag tror det har kommit med åldern att man tänker på miljön och var maten kommer ifrån, säger Emma Nilsson.
För grönsakerna har förhållandena den här sommar varit bra, men det är något som växlar från ett år till ett annat.
– Det har varit rätt varmt och regnat lite men lagom, så det har varit en bra sommar för grönsakerna. Vi får se hur nästa sommar blir, säger Alexander Dahlquist.