I alla fall enligt polisen, som arbetar med att hålla koll på extremisterna. Och i år har det varit särskilt lugnt - de senaste större aktiviteterna skedde under förra året.
- Det var en ordentlig värvningskampanj under 2011 med utdelning av flygblad och affischering. Men i år är det mindre kampanjer, som vi inte har bedömt som någon risk och därmed inget vi måste göra något åt. De här grupperna har svårare att få fotfäste i Norrbotten än i andra län, säger Per Karlsson, operativ chef.
Varför då?
- Jag tror att en del av förklaringen är att det inte finns så många högerextrema människor här, vi är ju av tradition ett rött län. Men det finns inga vänsterextrema grupper heller. Sedan har Norrbotten ett aktivt föreningsliv, som skapar en bättre social kontroll av unga människor. Avstånden spelar nog också roll - det kostar pengar att åka runt och träffas fysiskt, säger Per Karlsson.
Hur håller ni koll på dem?
- Det är vår underrättelseavdelning som jobbar med det här och då ingår att samla och sammanställa fakta, bland annat från nätet. Men alla poliser i yttre tjänst håller förstås också ögon och öron öppna.
Samarbetar ni med Säpo?
- Säpo följer vissa delar av vårt arbete och talar om för oss det som vi behöver veta. Sedan har de sina egna källor och kanaler.
Stiftelsen Expo mäter antalet högerextrema aktiviteter, främst från organisationernas hemsidor, och sammanställer det i en årlig rapport. Förra året registrerade Expo 34 aktiviteter i Luleå, som därmed placerar sig på listan över de drygt 20 kommunerna i landet med mest aktivitet.
Föråldrade metoder
SMR står för flest aktiviteter i hela länet under 2011. Förutom SMR har två andra organisationer varit aktiva här: Nordisk ungdom och Svenskarnas parti. Men det behöver inte betyda att det finns anhängare på plats.
Den vanligaste aktiviteten är att dela ut flygblad och sätta upp klistermärken. Metoder som kan uppfattas som ganska föråldrade, påpekar David Lagerlöf, researcher på Expo.
- Men det är ett enkelt sätt att aktivera medlemmarna.
Sedan 2008 har de högerextrema grupperna haft en tuff tid i Sverige. Större organisationer har fallit samman på grund av konkurrens som lett till konflikter. Men i år kan trenden ha vänt. Expo presenterar läget i sin årsrapport i januari, men David Lagerlöf kan redan nu ge en fingervisning:
- Vi ser sannolikt en stabilisering. Tack vare ett erfaret och samlat ledarskap har Svenskarnas parti - som det verkar i nuläget - ökat.