Efter olyckan 2009 har hon genomgått två operationer i utlandet, träffat en rad läkare och fått rehab- och träningsprogram. Inget har hjälpt utan hon har i stället gradvis blivit sämre.
En röntgen i Piteå 2010 visade på diskbråck i ryggen men det behövde inte åtgärdas menade läkarna. Samma år undersöktes hon av Yelverton Tegner, specialist på hjärnskakning. Han fann en svår hjärnskakning och ordinerade henne total vila från allt i månader.
Men hon blev allt sämre och fick svåra smärtor, syn- och balansstörningar med tilltagande svaghet i höger kroppshalva, kräkningar samt andningssvårigheter. Men en röntgen i Sunderbyn gav inget nytt.
– Det blev smärtrehab och träning, du är inte behandlingsbar sa de, säger hon.
Hon åkte 2012 till Helsingfors för en rörlig magnetröntgen. Den visade att Anna-Karin Johansson har trasiga leder och ligament i nacken samt kotor som roterats och är felställda. Läkarna granskade även de tidigare röntgenplåtarna och menade att skadorna syntes där med.
– Mitt huvud behöver fixeras. Det sitter som en dörr med bara ett gångjärn, säger hon.
En operation kan hjälpa menar de finska läkarna. Men inte utan en remiss och en betalningsförbindelse
från Norrbottens landsting.
– Jag vädjade om detta men läkaren på Sunderby sjukhus sa att "vi skriver inga remisser", berättar Dennis Johansson.
De tar då ett lån för en operation i Polen. Anna-Karin Johanssons skalle ska fixeras men ...
– Den fixerades i fel läge, säger hon.
Hon blev åter snabbt sämre och i våras blir läget akut. I desperation tar familjen ett nytt lån och flyger till Teheran. Under slutskedet av flygresan är Anna-Karin Johansson inte kontaktbar.
– En fruktansvärd upplevelse, säger hennes make.
Men operationen går bra och redan efter någon dag är hon på benen.
– Då fick vi ett liv igen. I några månader, säger Dennis Johansson.
Men i augusti svimmar Anna-Karin Johansson och faller. Nu börjar mardrömmen igen. Hon blir inlagd i Sunderbyn i september men 46 dagar på sjukhuset förändrar inget.
– Vi har bara ett enda krav och det är: kan ni inte behandla mig skicka mig vidare till någon som kan. Det är väl rimligt, säger Anna-Karin Johansson.