Hon var själv med och förrättade invigningen tillsammans med Ingrid Sundström, Wallenbergsstiftelsen och Erik Tjärnström, Sandvik Coromant, representerande industrin. Därmed fanns såväl funktionen, pengarna och användare representerade.
Därefter blev det skumpa.
Här sitter tekniken i väggarna. Den nya experimentstudion anses viktig för distribuerat ingenjörsarbete. Med det menas att folket i studion har kontakt såväl med personer i angränsande rum som med personer som sitter långt bort och följer skeendet på distans, via bildtekniken.
I och med studion ska ingenjörerna få lära sig hur man får ut mesta möjliga av det här sättet att arbeta. Peter Törlind, knuten till detta arbete, ger exempel där företag som Volvo och Sandvik ska komma underfund med vilka problem det finns med att arbeta på distans. Och hur det kan underlättas.
Professorn Lennart Karlsson, föreståndare vid Fastelaboratoriet, berättade för invigningsdeltagarna att det tagit fyra år att få allt klart och det har lagts ner cirka 30 miljoner kronor från parter som Kempestiftelsen, Wallenbergsstiftelsen, Akademiska Hus och Luleå universitet.
Inga lösa trådar för Fastelaboratoriet
Det klipptes inga band, utan banden knöts ihop när Fastelaboratoriet invigde sin nya experimentstudio.– En fantastisk resurs, beskrev universitetsrektor Pia Sandvik Wiklund den nya anläggningen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!