Klart för Krav-slakt

Nu får ekologiska lantbrukare i Norrbotten och Västerbotten återigen möjlighet till Krav-slakt.
Norrbottensgården inleder ett samarbete med Servera R&S som gör att slakteriet får garanterad avsättning för det Krav-märkta köttet.

LULEÅ2006-09-26 19:55
<P>Samarbetet presenterades vid en presskonferens på tisdagen i Norrbottensgårdens slakteri på Storheden. Från och med september kommer slakteriet att börja med slakt enligt Kravs regler. Det innebär att de ekologiska lantbrukarna i Norrbotten och Västerbotten nu ges möjlighet till certifierad slakt av sina djur, så att köttet får Krav-märkas.<BR>? Det har aldrig gjorts någon satsning på Krav-märkt kött i Norrland, säger projektledaren Hilda Runsten Norlander.<BR>Nu har Norrbottensgården kommit överens med Servera R&S om ett samarbete som innebär att Servera köper Krav-märkt kött från slakteriet. <BR>Du kan läsa mer om detta i onsdagens Norrbottens-Kuriren.</P>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om